ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/10/15

Άμεση ενίσχυση με οχήματα και προσωπικό ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Λέσβου

Πέμπτη 
Για το  ΕΚΑΒNews : Δημήτρης Ι . Γάλλος

Την άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ της Λέσβου ζητούν οι εργαζόμενοί του καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα, σε συνδυασμό με την αυξημένη ροή μεταναστών έχουν ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία του ΕΚΑΒ, ενώ ανθρώπινες ζωές βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.
Το ΕΚΑΒ Λέσβου διαχειρίζεται πλέον περισσότερα από 700 περιστατικά το μήνα. Όταν ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 250 περιστατικά. Την ίδια ώρα όπως λένε οι εργαζόμενοι δεν υπάρχει καμία ενίσχυση σε προσωπικό και σε οχήματα.
«Εξυπηρετούμε ένα νησί με μεγάλες αποστάσεις και πάρα πολλές ελλείψεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα ασθενοφόρο από τη Μυτιλήνη πρέπει να πάει στο Μόλυβο ή και σε ακόμα πιο απομακρυσμένες περιοχές και να επιστρέψει. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναλάβει και τη μεταφορά από το νοσοκομείο και όλα αυτά με τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας του νησιού διαρκώς να μεγαλώνουν.
Τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά διπλασιάστηκαν λόγω της προσφυγικής ροής. Ο αριθμός των προσφύγων είναι τεράστιος και είναι ένας πληθυσμός που φτάνει στο νησί εξαθλιωμένος και με ανάγκη ιατρικής φροντίδας σε μεγάλο ποσοστό» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Λέσβου Κώστας Σορόπος.

Και κατέληξε: «Δυστυχώς η αδυναμία του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί σε κάποιο περιστατικό σημαίνει ότι κάποια ζωή θα κινδυνεύσει. Μέχρι στιγμής οι συνάδελφοι έχουν καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες και δεν έχει συμβεί κάτι. Τα οχήματα όμως είναι παλιά και με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και τα όρια αντοχής των συναδέλφων εξαντλούνται. Ζητάμε να ενισχυθούμε κι εμείς, όπως συνέβη και στην περίπτωση της αστυνομίας και του λιμενικού».

Πηγή :http://www.kathimerini.gr/

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews