ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/10/15

ΕΚΑΒ Χανίων, Το στεγαστικό λύθηκε, η υποστελέχωση παραμένει

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων Αντώνης Κιοπές

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Η μεταφορά της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Χανίων αποτέλεσε χρόνιο αίτημα των εργαζομένων. Η στέγαση στο παλιό ψυχιατρείο, σε ένα άθλιο κτήριο, με εικόνες ντροπής για τη δημόσια υγεία αλλά και για την υγεία των ίδιων των εργαζόμενων αποτελούν πλέον παρελθόν. Η δέσμευση που είχε δώσει ο πρώην διοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης Νίκος Ηγουμενίδης στο σωματείο εργαζομένων τηρήθηκε και εδώ και μία εβδομάδα το ΕΚΑΒ στεγάζεται στα κεντρικά κτήρια του ΠΕΔΥ, στη Λεωφόρο Σούδας, σε ένα κτήριο που ασφαλώς καλύπτει πολύ επαρκέστερα τις ανάγκες τους.

Οι εργαζόμενοι μιλούν στο ekriti και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τη διοίκηση της ΔΥΠΕ για τη ραγδαία βελτίωση των κτηριακών τους υποδομών. «Ήταν ζήτημα αξιοπρέπειας και υγιεινής για μας. Η εικόνα στο παλιό κτήριο αποτελούσε ντροπή για όλο  το σύστημα Υγείας » λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Χανίων Αντώνης Κιοπές.

Κάπου εδώ όμως σταματούν τα καλά νέα. «Δεν παραγνωρίζουμε τη σημαντική αλλαγή αλλά δεν παύουμε να επισημαίνουμε τα τεράστια προβλήματα της υπηρεσίας. Η υποστελέχωση είναι τραγική, στο ΕΚΑΒ Χανίων έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2002, δηλαδή εδώ και 13 χρόνια. Τα ασθενοφόρα είναι μόλις τρία για όλη την πόλη των Χανίων αλλά και για όλο το βόρειο μέτωπο. Με υπεράνθρωπες προσπάθειες εξυπηρετούμε όλη την περιοχή από τα Χανιά μέχρι τον Πλατανιά, το Καστέλι και ακόμα πιο μακριά όποτε χρειαστεί», αναφέρει ο κ. Κιοπές στο e-kriti.gr

«Έχουμε ζητήσει εδώ και χρόνια να φτιαχτούν νέοι τομείς, τουλάχιστον στον Πλατανιά που είναι τουριστική περιοχή και εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου. Το καλοκαίρι είχαμε πάλι περιστατικά μεταφοράς τουριστών σε καρότσες αγροτικών επειδή τα τρία ασθενοφόρα είναι πολύ λίγα για τόσο πλήθος κατοίκων και επισκεπτών» λέει ο κ. Κιοπές.

ΕΚΑΒίτες ετών 67;

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό απασχολούν έντονα το προσωπικό του ΕΚΑΒ.  «Φαντάζεστε διασώστη ετών 67 να φτάνει στο σημείο τροχαίου και να πρέπει να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά;» διερωτάται ο πρόεδρος των εργαζομένων...
Ρεπορτάζ: Μάριος Διονέλλης

Πηγή: ekriti.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews