ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/10/15

Επίσκεψη Δ/ντη και Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας στους Τομείς Φλώρινας και Καστοριάς

Από αριστερά ο πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδης, ο Δ/ντης ΕΚΑΒ Κοζάνης-11ης Περιφέρειας Δημήτρης Παπαγγελής και ο υπεύθυνος Τομέα Καστοριάς Βασιλειάδης Απόστολος

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Δ/ντης του ΕΚΑΒ Κοζάνης-11η Περιφέρειας Δημήτρης Παπαγγελής με τον πρόεδρο του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας Θωμά Σαραφίδη στους Τομείς ΕΚΑΒ Φλώρινας και Καστοριάς για αξιολόγηση των προβλημάτων, ενημέρωση και δρομολόγηση ενεργειών.

Τομέας ΕΚΑΒ Φλώρινας
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις ιδιαιτερότητες του κάθε Τομέα όπως στέγαση, θέρμανση και η μεταφορά της τηλεφωνικής γραμμής-166 από το νοσοκομείο Φλώρινας στο Συντονιστικό Κέντρο  Κοζάνης καθώς έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα.

Έγιναν επίσης ενέργειες, καθώς το θέμα εκκρεμεί εδώ και 5 μήνες, για την παραχώρηση της χρήσης και την παραλαβή από το ΕΚΑΒ πέντε νέων σύγχρονων ασθενοφόρων από το Νοσοκομείο Φλώρινας (πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 – 2013)
Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
• τέσσερα σύγχρονα ασθενοφόρα οχήματα, τρία για το Τομέα Φλώρινας και ένα για το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου και
• μία σύγχρονη κινητή μονάδα φροντίδας για τον Τομέα Φλώρινας

Επιδιώχθηκε συνάντηση με την δημοτική αρχή για ανεύρεση νέου χώρου στέγασης του ΕΚΑΒ χωρίς όμως, μέχρι στιγμής, θετικό αποτέλεσμα.

Τομέας ΕΚΑΒ Καστοριάς
Χαλαρότητα και αδιαφορία από τις τοπικές αρχές και για το πρόβλημα της σοβαρής έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Το επόμενο διάστημα λήγουν οι συμβάσεις Ι.Δ. ορισμένου χρόνου των οδηγών και θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των δευτερογενών διακομιδών. Πραγματοποιούνται 300 περίπου διακομιδές το μήνα με το μοναδικό ασθενοφόρο του Νοσοκομείου.
Οι διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Καστοριάς αναγκάζονται να εργάζονται χωρίς ρεπό για να υπάρχει 24ωρη κάλυψη του νομού και για να εξυπηρετούνται οι έκτακτες διακομιδές προς μεγαλύτερα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.
Ο Τομέας Καστοριάς επιχειρεί σε 300 περίπου επείγοντα περιστατικά το μήνα.

Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του Τομέα Καστοριάς
Το ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας ζήτησε στην επόμενη προκήρυξη που θα αφορά 100 θέσεις διασωστών, με πολύ συγκρατημένα τα νούμερα, να έχει τουλάχιστον 12 θέσεις (10 Καστοριά 2 Πτολεμαΐδα) με δεδομένο ότι υπάρχει πανελλαδικά πρόβλημα.
Για την ίδια προκήρυξη των 100 θέσεων η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε τουλάχιστον 10  (με μακροπρόθεσμα άλλες 30).
Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας και του Δ/ντη της 11ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ, η διοίκηση του ΕΚΑΒ διαβεβαίωσε για την ενίσχυση με 12 θέσεις στο επόμενο διαγωνισμό express των 100 Διασωστών.

Αναφορά στη Βουλή
Το Εργασιακό Σωματείο ΕΚΑΒ Κοζάνης Δυτικής Μακεδονίας έχει καταθέσει προτάσεις για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών προνοσοκομειακής φροντίδας Δυτικής Μακεδονίας.
Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Κινητοποιήσεις
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν διάφορες μορφές διαμαρτυρίας στους κατά τόπους Τομείς με σκοπό την ανάδειξη των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ.Δείτε επίσης στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews