ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/10/15

Οι εκλογές για το ΔΣ του ΕΚΑΒ


Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Γράφει ο Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Ψηφίζουμε αύριο για ανάδειξη εκπρόσωπου εργαζόμενων στο ΔΣ του ΕΚΑΒ. Όπως λέω πάντα, είναι πολύ σημαντικό να πάμε να ψηφίσουμε, για λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Το ερώτημα είναι τι να ψηφίσουμε.
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίζουμε μέσα μας ότι, δεν ψηφίζουμε Κόμμα. Αυτό το κάναμε πριν λίγες μέρες, στις βουλευτικές εκλογές. Κακώς βέβαια υπάρχουν κομματικά ψηφοδέλτια, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε μ' αυτό.
Έτσι κι αλλιώς, αυτός που θα εκλεγεί, δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει και να αντιπροσωπεύσει τις απόψεις της παράταξης που τον ανέδειξε. Όλοι οι εκπρόσωποι των τελευταίων 30 χρόνων, μετέφεραν και στήριξαν στο ΔΣ του ΕΚΑΒ, αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές τους απόψεις, ακόμη και αν αυτές ήταν αντίθετες με την γραμμή της Παράταξης. Σε ένα σωρό ζητήματα, όπως η άδεια άσκησης επαγγέλματος, ο Οργανισμός, ο εσωτερικός κανονισμός, αλλά και διάφορα ζητήματα λειτουργίας του ΕΚΑΒ. Το ότι δεκάδες ζητήματα δεν προχώρησαν ποτέ και μείναμε 100 χρόνια πίσω, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην στάση του Εκπρόσωπου Εργαζομένων (και των συνδικαλιστών γενικότερα).
Ακόμη και όταν ψηφίζουμε κομματικά, πρέπει να ξέρουμε σε ποιον βάζουμε σταυρό. Πρέπει να γνωρίζουμε τις προσωπικές του απόψεις, για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν.
Και επιπλέον. Να έχει εμπειρία συνδικαλιστική. Οι νέοι δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.
Να μην κατέχει ήδη θέση σε άλλο Όργανο. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν συνδικαλιστές, εκλεγμένοι στο Σωματείο, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το ταμείο αλληλοβοήθειας, τον σύλλογο αιμοδοτών, την επιτροπή υγιεινής και δεν συμμαζεύεται. Μπορεί οι ίδιοι να μην έχουν το ήθος να το καταλάβουν, αλλά το αποτέλεσμα εξαρτάται και από την συμπεριφορά των ψηφοφόρων.
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Θα συμφωνησω σε ολα μαζι σου εκτος απο ενα που εχω ενσταση.Στηριξη σε ατομα με συνδικαλιστικη εμπειρια, μηπως κατα καποιο τροπο σημαινει αλλα 100 χρονια πισω οπως λες κι εσυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνησω σε ολα μαζι σου εκτος απο ενα που εχω ενσταση.Στηριξη σε ατομα με συνδικαλιστικη εμπειρια, μηπως κατα καποιο τροπο σημαινει αλλα 100 χρονια πισω οπως λες κι εσυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews