ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/10/15

Ζαχάρω Ηλείας, «Μήλον Της Έριδος» το Ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας


Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

«Μήλον Της Έριδος» το Ασθενοφόρο
 patrisnews.com

«Μήλον της έριδος» έχει γίνει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως και πλέον αναζητείται τρόπος μέσω της 6η ΥΠΕ προκειμένου έστω και προσωρινά να παραχωρηθεί για να καλύπτει τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στο νομό.
Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας ήταν δωρεά στο δήμο Ζαχάρως αμέσως μετά τις πυρκαγιές του 2007, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής και εν συνεχεία ο δήμος το παραχώρησε στο Κέντρο Υγείας.
Σύμφωνα με τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας κ. Προκόπη Παπαζαφείρη, υπάρχει σχετικός όρος στο παραχωρητήριο που αναφέρει ότι πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής και χρησιμοποιείται από το Κέντρο Υγείας κυρίως για επείγοντα περιστατικά.
Από τη στιγμή που τα Κέντρα Υγείας υπάχθηκαν απευθείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, υπάχθηκε μαζί τους και ο εξοπλισμός τους, κατά συνέπεια και τα ασθενοφόρα.

‘Ξεμένει από καύσιμα’
Ωστόσο, υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας από την πλευρά του ΕΚΑΒ, για το γεγονός ότι ενώ υπάρχει ένα καινούργιο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας, εντούτοις  είναι σε ακινησία τις περισσότερες φορές ελλείψει καυσίμων, τη στιγμή μάλιστα που στο νομό το ΕΚΑΒ έχει μόλις τρία ασθενοφόρα τα οποία δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες.
«Το ΕΚΑΒ έχει σοβαρά προβλήματα και χρειάζεται και τη συνδρομή των Κέντρων Υγείας για να μπορέσει να ανταποκριθεί. Εμείς είχαμε ζητήσει και τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, όπως των Νοσοκομείων, να παραχωρηθούν στο ΕΚΑΒ από την ΥΠΕ. Έτσι ώστε να τα κάνουμε λειτουργικά προς χρήση, γιατί αυτή τη στιγμή τις περισσότερες φορές είναι χωρίς καύσιμα και χωρίς συντήρηση και παραμένουν ανενεργά. Αυτό όμως δυστυχώς δεν έγινε» ανέφερε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος.

Περισσότερη χρήση από το ΕΚΑΒ
Από την πλευρά του βέβαια ο κ. Παπαζαφείρης επισημαίνει ότι δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα, γιατί μπορεί το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως να ανήκει στο Κέντρο Υγείας, παρ’ όλα αυτά γίνεται χρήση από το ΕΚΑΒ.

«Το ΕΚΑΒ κάνει χρήση του ασθενοφόρου σε ποσοστό 90% και μόλις ένα 10% είναι η χρήση που κάνει το Κέντρο Υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαζαφείρης, ο οποίος παραδέχεται μεν ότι ξεμένει από καύσιμα και δεν μπορεί να μετακινηθεί σε περιστατικά, εξηγεί ωστόσο το λόγο που συμβαίνει αυτό: «Υπάρχει ένα κενό νόμου και ενώ το ασθενοφόρο έχει παραχωρηθεί από το δήμο στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, γίνεται και χρήση του από το ΕΚΑΒ. Με δεδομένο ότι το Κέντρο Υγείας υπάγεται στην 6η ΥΠΕ, η ΥΠΕ είναι αυτή που έχει την αρμοδιότητα να εγκρίνει τα χρηματικά ποσά για τα καύσιμα του ασθενοφόρου. Εάν έκανε χρήση του ασθενοφόρου μόνο το Κέντρο Υγείας, τότε τα χρήματα για τα καύσιμα που εγκρίνονται θα μας έφταναν για τρεις μήνες. Τώρα που γίνεται χρήση και από το ΕΚΑΒ δεν μας φτάνουν ούτε για ένα μήνα! Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας, υπάρχουν καθυστερήσεις στις εγκρίσεις και στην πληρωμή του πρατηρίου υγρών καυσίμων και με αυτό με τη σειρά του δεν μας βάζει καύσιμα μέχρι να πληρωθεί. Γι’ αυτό και μένει το ασθενοφόρο χωρίς καύσιμα. Έτσι μένει ακάλυπτο και το Κέντρο Υγείας».

Ο κ. Παπαζαφείρης ανέφερε ότι το θέμα έχει τεθεί στην 6η ΥΠΕ και αναζητείται λύση προκειμένου να γίνει προσωρινή παραχώρηση του ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να μπορεί και το ΕΚΑΒ να καλύπτει τα έξοδά του και επί της ουσίας να εξυπηρετηθούν και οι δύο πλευρές. 
Μαρία Καραμπάτση

Πηγή: patrisnews.com

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews