ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/10/15

Διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών Κ.Υ. Δικαίων, Να δημιουργηθεί βάση του ΕΚΑΒ με Κέντρο τα Δίκαια


Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Να δημιουργηθεί βάση του ΕΚΑΒ με Κέντρο τα Δίκαια

Το Κέντρο Υγείας Δικαίων βρίσκεται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τις βάσεις του ΕΚΑΒ σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο – Κλειστό παραμένει εδώ και τρεις μήνες το Μικροβιολογικό Εργαστήριο – Ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης επιλογής

Κλειστό παραμένει τους τελευταίους τρεις μήνες το μικροβιολογικό εργαστήριο του κέντρου υγείας Δικαίων εξαιτίας της λήξης της σύμβασης με την προμηθεύτρια εταιρεία βασικών ειδών για τη λειτουργία του.

Ελλείψεις παρουσιάζονται και σε φάρμακα πρώτης επιλογής για ασθενείς με καρδιοπάθειες και αλλεργικά επεισόδια αλλά και σε βασικά αναλώσιμα όπως συσκευές ορού και μάσκες νεφελοποίησης οξυγόνου.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του ακριτικού Κ.Υ., Κώστας Σιαφκαλόζης, όλες οι συμβάσεις με τις προμηθεύτριες εταιρείες έληξαν σχεδόν ταυτόχρονα και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διαγωνισμών για την ανάδειξη νέων, που έχουν προκυρηχθεί από την 4η υγειονομική περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης στην οποία υπάγεται το Κ.Υ..
Βασικό όμως αίτημα της μονάδας πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης Δικαίων, παραμένει η δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ στην περιοχή καθώς βρίσκεται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τις βάσεις που υπάρχουν σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, ενώ πρόσφατα έμεινε κενή και η θέση του οδηγού ασθενοφόρου με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η μεταφορά των ασθενών με χρόνιες παθήσεις που χρίζουν συχνή και συστηματική ιατρική παρακολούθηση και περίθαλψη.

Πηγή: didymoteicho.net


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews