ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/10/15

Τι ισχύει για τους τραυματιοφορείς στα γήπεδα


21 Οκτ 2015 Ωρα :15:00:

Του Σωτ. Κέλλα
Ένα ερώτημα που προέκυψε μετά το γνωστό συμβάν των τραυματιοφορέων της ΑΕΛ στον αγώνα με τον Εργοτέλη, το περιστατικό που έκανε τον γύρο του κόσμου με τον τρόπο μεταφοράς του ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη Κούτρη, ήταν κατά πόσο νόμιμο βρίσκονταν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι εντός του αγωνιστικού χώρου.
Η απάντηση είναι 100% νόμιμα αφού ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου μιλάει για τραυματιοφορείς (δεν υπάρχει σχετική σχολή ή πιστοποίηση) και όχι για κάποια άλλη ειδικότητα (π.χ. διασώστες που θα μπορούσαν να προσφέρουν και ιατρική βοήθεια). Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες ορίζουν αυτούς που επιλέγουν αρκεί να δώσουν την αστυνομική τους ταυτότητα στον παρατηρητή του αγώνα και τον διαιτητή.
Στο άρθρο 13 παράγραφος 6 ο ΚΑΠ ορίζει:
«Μέσα στον χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη ο παρατηρητής επιτρέπει βάσει καταστάσεων που του παραδίδουν τα διαγωνιζόμενα σωματεία να εισέρχονται και να παραμένουν εφόσον του επιδείξουν την ταυτότητά τους (αστυνομική ή επαγγελματική ΜΟΝΟ τα εξής πρόσωπα
α) ο γιατρός του αγώνα και ένας γιατρός κάθε ομάδας.
β) Ένας εκπρόσωπος της κάθε ομάδας
γ) φυσικοθεραπευτής της κάθε ομάδας
δ) ο προπονητής κάθε ομάδας και ο τυχόν βοηθός του
ε) Δυο τραυματιοφορείς»
Ένα δεύτερο ερώτημα που υπάρχει είναι πώς γίνεται κάποιος τραυματιοφορέας. Ρωτήσαμε τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κώστα Καραμπάτσα για τον τρόπο με τον οποίο κάποιος αναλαμβάνει χρέη τραυματιοφορέα στο νοσοκομείο. Μας απάντησε: «Για τις προσλήψεις τραυματιοφορέων, δεν υπάρχει σχετικός όρος, γίνονται μέσω ΑΣΕΠ όταν ανακοινώνεται πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού και είναι κατηγορίας ΥΕ (υποχρεωτικής εκπαίδευσης). Αυτοί στη συνέχεια αποκτούν εργασιακή εμπειρία. Δεν υπάρχει δημόσια σχολή τραυματιοφορέα, ούτε ζητείται τέτοια ειδικότητα με τον όρο αυτό, απλά μπορεί να διοργανωθεί από κάποιον φορέα σεμινάριο χωρίς όμως η σχετική βεβαίωση να του δίνει πλεονέκτημα στη πρόσληψή του».

Μιλήσαμε και με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Δημήτρη Παπαγγελή (χρησιμοποιεί διασώστες) με αφορμή το περιστατικό που έγινε και είπε ότι αν θέλουν οι ομάδες μπορεί να υπάρξει μια συνεργασία για να εκπαιδεύσουν τέτοιο προσωπικό. Αυτό βέβαια δεν είναι στις υποχρεώσεις του ΕΚΑΒ.
Δειτε ολοκληρο το δημοσιευμα ΕΔΩ

Για το  ΕΚΑΒNews : Δημήτρης Ι . Γάλλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews