ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/10/15

ΣΚΑΙ, Καταγγελία ΠΟΠ ΕΚΑΒ για το περιστατικό της Ιεράπετρας, Βίντεο


Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

ΠΟΠ ΕΚΑΒ: Καταγγελία για τον θάνατο τουρίστα στην Ιεράπετρα λόγω έλλειψης ασθενοφόρου και διασωστών

Το μοναδικό ασθενοφόρο του Τομέα Ιεράπετρας, το οποίο θα μπορούσε να δώσει εξειδικευμένη βοήθεια, έκανε διακομιδή ασθενούς από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου για αξονική με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ασθενοφόρο και εξειδικευμένοι διασώστες για να βοηθήσουν τον τουρίστα που έκανε ανακοπή στην παραλία.
Το περιστατικό παρελήφθη από όχημα του Λιμενικού Σώματος για το Νοσοκομείο.

Ο ρόλος μας είναι να προσφέρουμε βοήθεια σε επείγοντα περιστατικά


Ο Ιερόθεος Γιαμουρίδης μέλος της Ε.Ε. της Π.Ο.Π. ΕΚΑΒ


Για κάθε λεπτό που περνάει σε μια ανακοπή μειώνεται η πιθανότητα ζωής κατά 12%.

Ασφαλιστικό: Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν διασώστες 67 ετών


Ο Αντώνης Αντωνόπουλος μέλος της Π.Ο.Π. ΕΚΑΒ


ΣΚΑΪ.gr, Αταίριαστοι
19.10.2015

Δείτε το Βίντεο εδώ
από 01:15:00 και μετά

Πηγή: skai.gr"Έσβησε" στο λιμάνι Ιεράπετρας… αναμένοντας ασθενοφόρο
neakriti.gr

Ιταλός τουρίστας, που βρισκόταν στην προβλήτα της Ιεράπετρας περιμένοντας τον απόπλου του κρουαζιερόπλοιου με το οποίο θα περνούσε τη ημέρα του με την οικογένειά του στη νήσο Χρυσή, ξαφνικά γύρω στις 10:30 το πρωί έπαθε καρδιακή ανακοπή και έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να κληθεί αμέσως το ΕΚΑΒ, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η διακομιδή του στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Δυστυχώς όμως για τον άτυχο 92χρονο, το μοναδικό ασθενοφόρο της πρωινής βάρδιας που υπάρχει στην Ιεράπετρα είχε αναχωρήσει για επείγουσα διακομιδή στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου είκοσι λεπτά νωρίτερα.

Το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας θεώρησε ότι η καθυστέρηση δε θα ωφελούσε σε τίποτα, και υποχρεώθηκε να μεταφέρει τον 92χρονο με το υπηρεσιακό τζιπ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας που απέχει 500 μέτρα από το Λιμεναρχείο.

Τον 92χρονο περίμεναν στο ΤΕΠ οι καρδιολόγοι που εφημέρευαν, οι οποίοι προσπάθησαν να επαναφέρουν την καρδιακή του λειτουργία, αλλά ο 92χρονος Ιταλός τουρίστας είχε ήδη καταλήξει.

Ο Τομέας ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, λόγω συνταξιοδότησης δυο οδηγών του, έχει μείνει τον τελευταίο καιρό μόνο με ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, το οποίο βρίσκεται συνεχώς σε διακομιδές προς τα Νοσοκομεία του Αγίου Νικολάου και του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να μένει ακάλυπτη ολόκληρη η περιοχή σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων και άλλων επειγόντων περιστατικών.
Νίκος Πετάσης

Δημοσιεύτηκε 14/10/2015

Πηγή: neakriti.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews