ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/10/15

stogiatro.gr: Εξετάζεται το ενδεχόμενο απορρόφησης του ΕΚΑΒ από το ΕΚΕΠΥ!!, Δεν ενδιαφέρεται για ανανέωση της θητείας του ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ!!


Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Το παρακάτω δημοσίευμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα stogiatro.gr

stogiatro.gr
Γράφει: Μαρίνα Σαουλίδου

Το ΕΚΕΠΥ "ξυπνά" τα σχέδια Περσέας και Σώστρατος στα νοσοκομεία, Τι λέει στο stogiatro.gr ο Πρόεδρος του Κέντρου
stogiatro.gr
Γράφει: Μαρίνα Σαουλίδου

Επείγον έγγραφο με το οποίο θα ζητάται να οριστούν ποιά νοσοκομεία επιλέγονται να συμμετέχουν στις ασκήσεις "Περσέας" και "Σώστρατος" απέστειλε το ΕΚΕΠΥ προς όλες τις όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, σε μία προσπάθεια τα νοσοκομεία να είναι έτοιμα επιχειρησιακά απέναντι σε οποιαδήποτε κρίση, είτε αυτή αφορά σεισμό, είτε πυρκαγιά, είτε πανδημία γρίπης κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του stogiatro.gr, στο έγγραφο που εστάλη στις ΥΠΕ οι Διοικητές των Περιφερειών καλούνται να επιλέξουν ποιά νοσοκομεία θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις κατά τις ημερομηνίες που το ΕΚΕΠΥ όρισε ανά περιοχή, και οι οποίες είναι οι εξής: 
1)) Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ασκήσεις ετοιμότητας θα γίνουν στην 1η και 7η ΥΠΕ (Αθήνα και Κρήτη), 
2) Το β' δεκαήμερο ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στην 2η και 6η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου- Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων), 
3) Το γ' δεκαήμερο ασκήσεις θα γίνουν στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ (Θεσσαλία), 
ενώ η 3η και 4η ΥΠΕ στην οποία ανήκουν τα νοσοκομεία της Β. Ελλάδος θα πρέπει να ορίσει ποια ιδρύματα θα προχωρήσουν σε ασκήσεις το α' δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

"Η φιλοσοφία μας είναι ότι όσο πιο οργανωμένο είναι το ΕΚΕΠΥ, τόσο πιο καλά αντανακλαστικά θα επιδείξει σε περίπτωση πραγματικής κρίσης" ανέφερε μιλώντας στο stogiatro.gr ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, κ. Νίκος Παπαευσταθίου, τονίζοντας παράλληλα πως άμεση προτεραιότητα είναι αυτή τη στιγμή να σταματήσουν να υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια που δεν είναι ούτε επικαιροποιημένα, ούτε ονομαστικοποιημένα.

Μετεγκατάσταση του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ
Ερωτηθείς πάντως  σχετικά με την μετεγκατάσταση του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ, ο κ. Παπαευσταθίου δήλωσε πως το θέμα είναι ακόμα ανοικτό και πως αναμένεται νεότερη απόφαση από το ΥΥΚΑ μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς προς το παρόν εξετάζονται διεξοδικά όλες οι παράμετροι του θέματος.
Επί ηγεσίας Π. Κουρουμπλή, υπενθυμίζεται, είχε δοθεί εντολή το ΕΚΕΠΥ να συστεγαστεί στο ΕΚΑΒ, τόσο για λόγους εξοικονόμησης πόρων, όσο και για λόγους διαχειριστικούς. Το θέμα είναι βέβαια μήπως θα ήταν σκόπιμο για τους ίδιους ακριβώς λόγους να εξεταστεί πλέον και το ενδεχόμενο απορρόφησης του ΕΚΑΒ από το ΕΚΕΠΥ, μιας και το δεύτερο, πρακτικά, εμπλέκεται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο τόσο στη διαχείριση των κρίσεων και στις αεροδιακομιδές, όσο στη συνεργασία των νοσοκομείων;

Σε κάθε περίπτωση άλλωστε η θητεία του Προέδρου στο ΕΚΑΒ, κ. Καρακατσιανόπουλου, λήγει στις 10 Νοεμβρίου 2015, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν ενδιαφέρεται για ανανέωση της θητείας του.

Τελευταία ενημέρωση 15/10/2015, 14:30 (τροποποιημένη παράγραφος από stogiatro.gr)
Σε κάθε περίπτωση άλλωστε η θητεία του Προέδρου στο ΕΚΑΒ, κ. Καρακατσιανόπουλου, λήγει στις 10 Νοεμβρίου 2015, με πληροφορίες -που προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί- να αναφέρουν πως δεν ενδιαφέρεται για ανανέωση της θητείας του.

Πηγή: stogiatro.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ και νυν διοικητής ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου

Τελευταία ενημέρωση 15/10/2015, 14:30 
Το αρχικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 13/10/2015 και ώρα 12:52  στην σελίδα stogiatro.gr και το οποίο αναδημοσιεύσαμε.
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews