ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/11/15

Ανακοίνωση ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΑΒ 11/2015, Απεργία στις 2 και 3/12


Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΑΒ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ
ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12ΜΜ  ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ  ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10ΠΜ ΟΜΟΝΟΙΑ
Προσυγκέντρωση για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ  9:30π.μ. Πλατεία Κάνιγγος και Βερανζέρου.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε,

Μην κάθεσαι σκυφτός! Μη μένεις αμέτοχος στους αγώνες που γίνονται. Μην παραμυθιάζεσαι από τους εκμεταλλευτές και το συνάφι τους. Μη σκορπάς τις ελπίδες σου σε δυνάμεις που σε αντιμετωπίζουν ως εκλογική πελατεία για τις επόμενες εκλογές!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να αποτελειώσει την βρώμικη δουλειά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και των κομμάτων που την στηρίζουν. Διαλύουν και τα τελευταία εναπομείναντα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα μας! Μας καταδικάζουν για δουλειά μέχρι τον τάφο ακόμη και για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, μας τσακίζουν μέσο της φοροληστείας, παραδίδουν την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών στα κοράκια των τραπεζών. Προετοιμάζουν καινούργιο πετσόκομμα στους μισθούς μας με το νέο μισθολόγιο, τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει περίπου 6 μισθούς από τις περικοπές. Με το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού από 1/1/2016, προωθούν τη κατάργηση του επιδόματος στολής (παροχή σε είδος), της ομαδικής ασφάλισης των πληρωμάτων ασθενοφόρων για αποζημίωση εργατικού ατυχήματος και θανάτου και η αποζημίωση σε εκτός έδρας μετακίνηση θα δίνεται πλέον μόνο από 160χλμ και πάνω.
Προετοιμάζουν τη περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση του ΕΚΑΒ όπως μας το έκανε ξεκάθαρο ο αναπληρωτής υπουργός κος Πολάκης λέγοντας ότι θα υπάρξει λειτουργική διασύνδεση με πληρώματα Κέντρων Υγείας και….οδηγούς Δήμων αλλά και ότι η κάλυψη κάθε περιοχής θα καθορίζετε από το αν υπάρχει «ικανοποιητικός» αριθμός κλήσεων, την ίδια στιγμή, λίγες μέρες πριν τη ψήφιση του προϋπολογισμού(5 Δεκεμβρίου), δηλαδή λίγες μέρες πριν τη κατάργηση δικαιωμάτων μας, ζητάει χρόνο για να μελετήσει τα αιτήματά μας, τα οποία του έχουν γνωστοποιηθεί εδώ και δύο μήνες!!!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ & ΑΝΟΧΗ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!!

Η διατήρησή του ΕΚΑΒ υποστελεχωμένου από εξειδικευμένους εργαζόμενους η υποχρηματοδότηση του, η στέρηση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής(ασθενοφόρα, εναέρια και πλωτά μέσα κ.α), η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (χρόνια περιστατικά, αεροδιακομιδές, η εκπαίδευση κ.α), είναι προϋπόθεση για να στρώσουν το έδαφος για την παραπέρα δραστηριοποίηση των μεγαλοεπιχειρηματιών στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων στο χώρο της υγείας που ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια και περιμένουν τη ψήφιση των μέτρων.
Σε καλούμε στον αγώνα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!
Εμπιστεύσου ένα όπλο που δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα: την οργάνωση, τη διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, τη λαϊκή αλληλεγγύη!
Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας:
-Άμεση αγορά ασθενοφόρων και ανταλακτικών.
-Μαζικές Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού.
-Άμεση Χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τις ανάγκες.
-ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Αναπλήρωση απωλειών στους μισθούς.
-Να πληρώσει τώρα το κράτος τα δεδουλευμένα που χρωστάει.
-Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Ένταξη στα ΒΑΕ
-Ανάπτυξη Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
-Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο ΕΚΑΒ.
-Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΔΣ του ΕΚΑΒ που αφορά τη μοριοδότηση των εσωτερικών μετακινήσεων και ανάκληση όσων έγιναν χωρίς αυτή.
-Απρόσκοπτη χορήγηση χρωστούμενων αδειών και ρεπό.


Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews