ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/11/15

Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ, ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ-ΣΤΙΣ 2/12 ΤΟ ΕΚΑΒ ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΑΒ
Ανακοίνωση Νο 17
Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ-ΣΤΙΣ 2/12 ΤΟ ΕΚΑΒ ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η μεγάλη Εκαβίτικη πανελλαδική κινητοποίηση που έγινε στις 24 Νοέμβρη ανάγκασε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μας δεχτεί και να μας ακούσει επιτέλους. Από τον περασμένο Μάιο η παράταξη μας επέμενε για κοινή δράση με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΕΚΑΒ και την ΠΟΠ ΕΚΑΒ. Η πρόταση μας υλοποιήθηκε και θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν είναι πλέον αργά.


ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ Η ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ-Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ
Η συνάντηση όμως που ακολούθησε, την ίδια ημέρα, με τον Αν. Υπουργό Π. Πολάκη , όχι μόνο δεν έλυσε κανένα από τα αιτήματα μας, αλλά δημιούργησε και ένα ακόμη κορυφαίο. Αμφισβητούνε την ειδικότητα μας, τις υπηρεσίες παροχής προνοσοκομειακής και ιατρικής φροντίδας στον πολίτη, την ίδια την υπόσταση μας ως εθνικός οργανισμός.

Φαίνεται ότι η αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ για τον ιατρό Υπουργό είναι να γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω!! και να ξεχάσουμε τις γνώσεις μας, το ΠΕΚΠΑ και το ΙΕΚ, την εκπαίδευση μας και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Μάλλον ξέχασε ο κύριος Πολάκης ότι ο Υπουργός κος Ξανθός μας υπέγραψε την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Θα ήθελε άραγε να τον μεταφέρει ποτέ ένας οδηγός του δήμου και όχι ένας έμπειρος και εξειδικευμένος διασώστης-πλήρωμα ασθενοφόρου;
Εκτός βέβαια αν έχουν άλλα στο μυαλό τους τα οποία ακόμα δεν μας τα έχουν πει..


ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ Π. ΠΟΛΑΚΗ
Είναι χαρακτηριστικές οι «απαντήσεις» του Αν. Υπουργού: «Δεν χρειάζονται 11 διασώστες για να καλύψουν έναν Τομέα του ΕΚΑΒ», «Θα πάρεις έναν οδηγό από τον δήμο και θα πάς στο περιστατικό», «Η χώρα περνάει κρίση και πρέπει να κάνουμε οικονομία προσωπικού», «έχετε δίκαιο αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο..», «Θα δούμε εάν μπορούμε να το βάλουμε στο επόμενο.. όμως νομοσχέδιο», «Συμφωνώ μαζί σας αλλά.. θα το μελετήσουμε και θα δούμε..» ήταν μερικές από τις απαντήσεις του υπουργού στα αιτήματα μας.


ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
Ομόφωνα όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς του ΕΚΑΒ δώσαμε πίστωση χρόνου μιας εβδομάδας στην πολιτική ηγεσία για να μελετήσει… όπως μας είπε, τα αιτήματα μας, και από τις 7 Δεκέμβρη ξεκινάμε Εκαβίτικες κινητοποιήσεις διαρκείας και όχι «αναιμικές» 6ωρες επισχέσεις εργασίας..


ΤΟ ΕΚΑΒ ΑΠΕΡΓΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/12 ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ
Την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη Η ΥΓΕΙΑ ΑΠΕΡΓΕΙ. Η Πανελλαδική Πανυγειονομική Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι πρέπει να μετατραπεί σε ΕΚΑΒΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις δηλώσεις του κυρίου Πολάκη που απαξιώνουν την δουλειά μας. Οφείλουμε όλοι να είμαστε εκεί για να πάρει ο υπουργός το μήνυμα που πρέπει και να εντάξει τα δίκαια αιτήματα μας στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αυτή την εβδομάδα. Το μήνυμα που μόνο εμείς οι Εκαβίτες ξέρουμε να δίνουμε…
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·         Επαρκή χρηματοδότηση για το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ
·         Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ και διασφάλιση του εθνικού του ρόλου
·         Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων χωρίς περικοπές
·         Ένταξη στα ΒΑΕ
·         Επαναφορά της Ομαδικής Ασφάλισης, της Στολής και των Εκτός Έδρας

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ


ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/12
Την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ με ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10π.μ. έξω από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ και Κεντρική Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ.

Δεν ανεχόμαστε την εγκατάλειψη του ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι πασχίζουμε και
αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του οργανισμού.


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews