ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/11/15

Πάτρα, Κραυγή αγωνίας από τον Σωματείο Προσωπικού 3ης Περιφέρειας


Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Πάτρα: Σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές - Έως και 20 λεπτά το ΕΚΑΒ για να φτάσει σε περιστατικό!

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

"Ακόμα και αν το παραλάβουμε δεν ξέρουμε αν θα φτάσουμε στο νοσοκομείο..."

«Δεν ξέρουμε αν μέχρι να φτάσουμε σε ένα περιστατικό, λόγω έλλειψης οχημάτων και προσωπικού, θα έχουν επέλθει τα χειρότερα για τον ασθενή, δεν ξέρουμε ακόμη και αν τον έχουμε παραλάβει αν θα φτάσουμε εγκαίρως στο νοσοκομείο, αφού το ασθενοφόρο μπορεί να μείνει στο δρόμο».

Τα παραπάνω δήλωσε στο PatrasTimers.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γ. Θεοδωρόπουλος, περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και εν επεκτάσει στον τομέα της διάσωσης.

«Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία και τη θέληση, δεν έχουμε όμως τα όπλα. Τα οχήματα έχουν ξεπεράσει το προσδόκιμο ζωής τους, είναι λίγα στον αριθμό και κινητές καρμανιόλες, ενώ τα περιστατικά πολλά καθημερινά. Δεν προλαβαίνουμε να τα διαχειριστούμε όλα. Το προσωπικό έχει μειωθεί κατά πολύ, ενώ στέλνουν τους διασώστες και εκτός Πατρών, όπως στα Καλάβρυτα, ακόμη και στη Ζάκυνθο!», τονίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Είχαμε τον καλύτερο μέσο όρο άφιξης σε περιστατικό στην Ελλάδα, αφού σε 5 με 8 λεπτά φτάναμε στο σημείο. Τώρα, μετά από όλα τα παραπάνω φτάνουμε σε 15 με 20 λεπτά!», υποστηρίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος, για να προσθέσει πως μέσα σε όλα τα παραπάνω τα πληρώματα δεν είναι και ασφαλή, καθώς χθες υπήρξε νέα επίθεση από αγνώστους σε διασώστες, στο Μιντιλόγλι.

Το εν λόγω περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο παρόμοιων περιστατικών επιθέσεων σε πληρώματα του ΕΚΑΒ.

«Όταν πηγαίνουμε σε ύποπτα περιστατικά θα ζητούμε τη συνδρομή της πολιτείας. Άνθρωποι είμαστε και μεις, έχουμε οικογένειες και δουλεύουμε για το μεροκάματο. Δε μπορούμε να καθόμαστε να μας χτυπούν οι ρομά», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

«Ζητούμε την προστασία της πολιτείας, καθώς ζούμε σε ζούγκλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Πηγή: patrastimes.gr


Τελευταία ενημέρωση 7/11/2015, 07:40
Ιωάννης Θεοδωρόπουλος στο Ράδιο Γάμμα 6/11/2015

Ο Ιωάννης Θεοδωρόπουλος μίλησε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου στο Ράδιο Γάμμα σχετικά με τις ενοχλήσεις και επιθέσεις που δέχονται οι διασώστες του ΕΚΑΒ.


Δημοσιεύτηκε στις 6 Νοε 2015

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews