ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/11/15

Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ, Κοινές κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας - Γ. Συνέλευση


Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12/1/2012

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Ανακοίνωση Νο 16
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2015

Κοινές κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας - Γ. Συνέλευση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η διεκδίκηση και η προώθηση των αιτημάτων μας έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Όλα έχουν συζητηθεί διεξοδικά, έχουμε λάβει υποσχέσεις για την επίλυση των προβλημάτων αλλά το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα είναι απογοητευτικό.
  • Αυξάνουν  τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη!!
  • Καταργούν την ομαδική ασφάλιση των πληρωμάτων ασθενοφόρων για αποζημίωση εργατικού ατυχήματος  και θανάτου ενώ γνωρίζουν την επικινδυνότητα του επαγγέλματος.
  • Ακυρώνουν τον διαγωνισμό ασθενοφόρων ενώ δουλεύουμε με γερασμένα οχήματα που έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα και μεγάλο μέρος του στόλου είναι ακινητοποιημένο λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.
  •  Μας οφείλουν δεδουλευμένα από το 2015 και μέρος δεδουλευμένων από το 2014 τα οποία κινδυνεύουν να χαθούν εάν δεν υπάρξει ρύθμιση.
  • Οι πιστώσεις για τις πρόσθετες αμοιβές του 2016 είναι κυριολεκτικά στον «αέρα».
  • Ενώ μας οφείλουν ενός έτους εκτός έδρας αποζημιώσεις την ίδια ώρα αποφασίζουν το «πετσόκομμα» της αποζημίωσης και την αύξηση της χιλιομετρικής απόστασης.
  • Απαξιώνουν το ρόλο μας με σκοπό να μας διαλύσουν ως εθνικό οργανισμό και να μοιράσουν την δουλειά μας σε εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων.


Νομοσχέδιο-Ρυθμίσεις για το ΕΚΑΒ
Σε λίγες ημέρες  κατατίθεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.  Πρέπει να περιλαμβάνονται σε αυτό όλες οι υποσχέσεις που δόθηκαν τόσο στην Διοίκηση όσο και στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το προηγούμενο διάστημα και δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

Πως θα γίνει όμως αυτό αφού η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έχει καταδεχθεί ακόμη να μας συναντήσει; Απλά θα νομοθετήσει για εμάς χωρίς εμάς!!!!!


Κινητοποιήσεις - ΠΑΝΕΚΑΒΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Από τον Μάιο καταθέσαμε πρόταση για κινητοποιήσεις με κοινό σχέδιο και κοινή στρατηγική από τους δύο μεγάλους συνδικαλιστικούς φορείς στον χώρο μας (Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ-ΠΟΠ ΕΚΑΒ). Παρότι η Γ. Συνέλευση αποφάσισε «κάθε μορφής κινητοποιήσεις στις 6-8 Μάιου 2015 εάν δεν καταβληθούν οι οφειλόμενες πρόσθετες αμοιβές 2014-2015 στο ακέραιο τους», το προεδρείο του Σωματείου αποφάσισε να προτείνει μια αναιμική επίσχεση 6 ωρών  και αφού μας δώσανε «ψίχουλα» προγραμματίσαμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές!!
Καταθέσαμε την ίδια πρόταση (κοινές κινητοποιήσεις με συγκεκριμένα αιτήματα) σε διοικητικά συμβούλια αλλά και στην τελευταία Γ. Συνέλευση. Η πρόταση μας όμως δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία διότι η Γ.Σ. ήταν ενημερωτική!!

Με ευθύνη της πλειοψηφίας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, δηλαδή των τριών παρατάξεων ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΑΣ ΠΑΜΕ και ΜΕΤΑ ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ η κοινή με την ΕΝΟΤΗΤΑ πρόταση μας εδώ και μήνες δεν συζητιέται και δεν υλοποιείται.


Γ. Συνέλευση – Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός
Η «Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ» θα καταθέσει στο επόμενο Δ.Σ., για μια ακόμη φορά, την πρόταση για κοινές κινητοποιήσεις και θα ζητήσουμε Γ. Συνέλευση,  η οποία πρέπει να είναι και Απολογιστική (έκλεισε ένας χρόνος θητεία χωρίς διοικητικό και οικονομικό απολογισμό) για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι με βάση τον απολογισμό του σωματείου και σύμφωνα με το καταστατικό, τις περαιτέρω εξελίξεις στον χώρο μας.


Δεν ανεχόμαστε την εγκατάλειψη του ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι πασχίζουμε και αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του οργανισμού.


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews