ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/11/15

Αν. Ξανθός, Κλείνουν οι εκκρεμότητες, αντιμετωπίζουμε σταδιακά τα προβλήματα στην Υγεία, Βίντεο


Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Είναι θετικό το κλίμα, οι βασικές εκκρεμότητες του δημόσιου συστήματος Yγείας θα κλείσουν και θα αρχίσουν θα αντιμετωπίζονται τα συσσωρευμένα προβλήματα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στην Ενημέρωση της ΕΡΤ και στον Φάνη Παπαθανασίου και Μάριον Μιχελιδάκη.
πάρχουν συνθήκες ασφυξίας με τα κενά να είναι πάνω από 3.000.


Για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από 8:40 και μετά

Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοε 2015

Υπάρχουν συνθήκες ασφυξίας με τα κενά να είναι πάνω από 3.000.

Μέχρι τέλος Δεκέμβρη θα έχουμε τους πρώτους πίνακες του ΑΠΕ. Το πρώτο εξάμηνο του 16 θα έχουμε μια πρώτη ενίσχυση με αυτούς.

Για τους συμβασιούχους του ΚΕΕΛΠΝΟ βρήκαμε μια φόρμουλα που θα επιτρέψει να παραμείνουν.

Τη χρονιά που μπαίνει δεν θα έχουμε διαρροές ανθρώπινου δυναμικού. Τα νοσοκομεία έχουν τεράστιες ανάγκες και οι εργαζόμενοι καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες – πολύ μεγάλη εργασική πίεση. Προσπαθούμε όσο μπορούνε να κανονικοποιήσουμε και τις πληρωμές. Για το πρώτο 9μηνο έχουμε δώσει τα χρήματα αλλά αργεί η πλήρης ομαλοποίηση για κάποιους πρακτικούς λόγους.Χιλιάδες και οι οφειλές ρεπό.

Για το 5ευρο που καταργήθηκε είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε ισοδύναμα, μέσα στο Νοέμβρη θα μπορέσουμε να δώσουμε μια λύση, γιατί είναι και ζήτημα της διαπραγμάτευσης. Η πρόσβαση πρέπει να είναι δωρεάν – και βέβαια να υπάρχει αξιόπιστη φροντίδα.

Για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒο διαγωνισμός θα πρέπει να γίνει εντός του έτους για να μην χαθεί η χρηματοδότηση (σημειωτέον: 800 περιστατικά το μήνα!). Τεράστια ανάγκη αντικατάστασης του στόλου, είναι πεπαλαιωμένα τα οχήματα. Ο διαγωνισμός εκκρεμεί από το 2008 και φτάσαμε στο απόλυτο σημείο αδιεξόδου – ενστάσεις μεταξύ εταιριών, έριδες… γραφειοκρατικός και διαδικαστικός κυκεώνας. Καταπολεμούνται και οι εστίες σπατάλης αναφορικά με τα συνεργεία (έχουν δει το φως της δημοσιότητας).

Δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των προμηθειών ακόμα – οπότε παράλληλα με τις ελλείψεις υλικών έχουμε πολλές σπατάλες αναφορικά με τις εξετάσεις σε διαγνωστικά κλπ Επίσης επείγει να εξορθολογιστεί επιτέλους η φαρμακευτική δαπάνη. Η στρέβλωση πρέπει να εξαλειφθεί – επείγει ο έλεγχος στη ζήτηση – να υπάρχουν πρωτόκολλα συνταγογράφησης, να ανακτήσει την αξιοπιστία του το ελληνικό γενόσημο φάρμακο – ότι δεν προωθείται από την πολιτεία «για λόγους λιτότητας». Οι ίδιοι οι άρρωστοι δεν έχουν πειστεί ακόμα.

Πηγή: left.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews