ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/11/15

Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ, Ενημερωτική Ανακοίνωση – Διεκδικήσεις


Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews


Ανακοίνωση Νο 15
Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2015

Ενημερωτική Ανακοίνωση – Διεκδικήσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων. Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται.


Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 με το πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στο ΕΚΑΒ, συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 και διεκδικούμε:
  • Διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του ασφαλιστικού συστήματος.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
  • Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
  • Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς–Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων–Διαγραφή του χρέους.
  • Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με ταυτόχρονη διασφάλιση του δημόσιου και εθνικού του χαρακτήρα.

Την ίδια στιγμή στο ΕΚΑΒ
Η διεκδίκηση και η προώθηση των αιτημάτων μας έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Όλα έχουν συζητηθεί διεξοδικά, κανένα όμως από τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, με εξαίρεση την άδεια άσκησης επαγγέλματος που και αυτή με ευθύνη του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού και νυν Υπουργού είναι σε λάθος κατεύθυνση, δεν έχει υλοποιηθεί και έχουν προκύψει νέα-κορυφαία ζητήματα τόσο για τις δεδουλευμένες παρεχόμενες υπηρεσίες μας όσο και για την αυτοτέλεια μας ως εθνικός οργανισμός.
Δεν ανεχόμαστε την εγκατάλειψη του ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι πασχίζουμε και αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του οργανισμού.


Συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας
Ζητάμε την άμεση συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία, που μόνο νέα δεν είναι καθότι ο νυν Υπουργός ήταν Αναπληρωτής Υπουργός, για την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε τόσο ως εργαζόμενοι όσο και ως οργανισμός.
Προτείνουμε ως ατζέντα της συνάντησης: Αύξηση της χρηματοδότησης για το τρέχον οικονομικό έτος, αύξηση προϋπολογισμού κατά 50% για το έτος 2016, διαγωνισμός ασθενοφόρων οχημάτων, νέα προκήρυξη για μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ που   απασχολούνται   στην   αλυσίδα διάσωσης λόγω επιβαρυντικών παραγόντων και κινδύνων αλλά και χαρακτηρισμού ως βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα και προτάσεις για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.


Προτάσεις για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) ενέκρινε τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί από το Υπουργείο Υγείας εντός του Νοεμβρίου.
Στο νομοσχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνονται όλες οι υποσχέσεις που δόθηκαν τόσο στην διοίκηση όσο και στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το προηγούμενο διάστημα και δεν υλοποιήθηκαν. Δηλαδή:
1. Έγκριση των αναγκαίων πιστώσεων για την «Άμεση καταβολή του οφειλόμενου ποσού Δεκεμβρίου 2014». Ποτέ στο παρελθόν, από ιδρύσεως του ΕΚΑΒ εδώ και 30 χρόνια, δεν έχει υπάρξει ανάλογη περίπτωση.
2. Έγκριση των αναγκαίων πιστώσεων για την καταβολή των πρόσθετων αμοιβών έτους 2015. Οι υπάρχουσες πιστώσεις δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να έχουμε την καθυστέρηση στην καταβολή του Σεπτεμβρίου 2015. Ο Δεκέμβριος 2015 κινδυνεύει να χαθεί και αυτή την φορά ολόκληρος ο μήνας!! και όχι ένα μέρος του.
3. Ενσωμάτωση του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ. Ανακοινώθηκε η συστέγαση τους με τυμπανοκρουσίες εδώ και 7 μήνες και αντί αυτό να υλοποιηθεί «φήμες, δημοσιεύματα και υπόγειες συναλλαγές εξουσίας» μιλάνε πλέον για το αντίθετο. Δηλαδή την απορρόφηση του ΕΚΑΒ από το ΕΚΕΠΥ!!.
4. Ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης του προσωπικού και των ασθενοφόρων οχημάτων (παραχώρηση οχημάτων των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ με τον ιατροτεχνολογικό τους εξοπλισμό, αποσαφήνιση καθηκόντων) από τα νοσοκομεία και τους υγειονομικούς σχηματισμούς στο ΕΚΑΒ. Κεντρικός σχεδιασμός με έναν φορέα για παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδών σε εθνικό επίπεδο.
5. Αποκατάσταση της αδικίας για την «ειδική αποζημίωση» για το προσωπικό του ΕΚΑΒ (πλην του ιατρικού στο οποίο παρέχεται) που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με ειδικά αεροπορικά μέσα. Έχει εξαγγελθεί και δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.
6. Αύξηση του ορίου επιτρεπόμενων ημερών (120 ημέρες από 60) για τις εκτός έδρας μετακινήσεις Πληρωμάτων και Ιατρών. Επαναφορά των προηγούμενων διατάξεων χορήγησης αποζημίωσης εκτός έδρας για το ΕΚΑΒ.


Σωματείο και Διοίκηση
Προτείνουμε την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων προηγούμενων Γ. Συνελεύσεων οι οποίες αποτελούν και αποφάσεις διοικητικών οργάνων του ΕΚΑΒ, όπως:
1. Υλοποίηση των εσωτερικών μετακινήσεων  με τα κριτήρια μοριοδότησης τα οποία αποτελούν και απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ.
2. Άμεση επιστροφή στις οργανικές τους θέσεις όλων των υπαλλήλων που έχουν λήξει οι μετακινήσεις τους. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν έχει εγκρίνει τις μετακινήσεις αυτές και η Διοίκηση δεν τους έχει επιστρέψει παράνομα στις θέσεις τους.
3. Δημοσιοποίηση της κατάστασης των αιτούντων μετάθεσης με σειρά προτεραιότητας βάση των κείμενων διατάξεων. Να τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας με δικαίωμα επιλογής σε κοντινότερο τόπο συμφερόντων για όσους έχουν συμπληρώσει δεκαετία παραμονής σε ένα παράρτημα του ΕΚΑΒ. Με αυτό τον τρόπο είναι δυνατή η μετάθεση και των προσλήψεων μέχρι το έτος 2007.


Οργανισμός
Νέος οργανισμός με αναγκαίες βελτιωτικές αλλαγές, στον οποίο θα αναδειχθεί το ΕΚΑΒ ως Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης. Για  σύγχρονες και αναβαθμισμένες συνθήκες και υπηρεσίες στην παροχή της άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας και επείγουσας ιατρικής βοήθειας. Με νέο εσωτερικό κανονισμό, ο οποίος θα αφορά το σύνολο του προσωπικού. Βρισκόμαστε στο 2015 και έχουμε έναν οργανισμό που εκπονήθηκε τον περασμένο αιώνα!!


Κανονισμός Μεταθέσεων
Τι λέει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας:
«Για τη διενέργεια μεταθέσεων λαμβάνονται υπόψη τα κριτήρια του συνολικού χρόνου υπηρεσίας του υπαλλήλου, του χρόνου υπηρεσίας κατά περιοχή, της οικογενειακής του κατάστασης, της ηλικίας, της συνυπηρέτησης και της εντοπιότητας, αξιολογούμενα με συντελεστές βαρύτητας (μόρια). Η οικογενειακή κατάσταση αξιολογείται με συντελεστή τρία (3) για τον σύζυγο, τρία (3) για το πρώτο και πέντε (5) για κάθε επόμενο ανήλικο τέκνο ή τέκνο που σπουδάζει σε σχολή ανώτατης εκπαίδευσης, εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του. Στους άγαμους, διαζευγμένους, χήρους και εν διαστάσει γονείς τέκνων από τα αναφερόμενα στο προηγούμενο εδάφιο, για τα οποία τους έχει αποδεδειγμένα ανατεθεί η επιμέλεια, οι συντελεστές βαρύτητας προσαυξάνονται κατά ένα (1) για κάθε τέκνο. Η ηλικία των ετών 40, 41-50 και 51-60 αξιολογείται με τους συντελεστές ένα (1), δύο (2) και τρία (3), αντίστοιχα.»


Βασική μας αρχή είναι ότι «Σε καμία περίπτωση η μοριοδότηση των κριτηρίων του κανονισμού μεταθέσεων στο σύνολο τους δεν πρέπει να υπερισχύουν του συνολικού χρόνου υπηρεσίας του υπαλλήλου στο ΕΚΑΒ. Η παλαιότητα υπερισχύει όλων των άλλων».


Πολλά τα  οποία αφορούν το παρόν και το μέλλον του οργανισμού μας καθώς
και όλων εμάς που έχουμε το ΕΚΑΒ  ως βασική εργασία θα κριθούν
 από τις εξελίξεις το ερχόμενο διάστημα.

Η συμμετοχή μας στην λήψη των αποφάσεων αποτελεί εγγύηση
για την επιτυχία των στόχων μας.


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
 Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. γνωριζει καποιος αν υπαρχει κατι στο νομοσχεδιο για τα πληρωματα των κεντρων υγειας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews