ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/11/15

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΕΚΑΒ έξω από το Υπουργείο Υγείας 24.11.2015, Βίντεο


Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στάση εργασίας από τις 09:00-13:00 και Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ έξω από το υπ. Υγείας.

Συγκέντρωση εργαζομένων του ΕΚΑΒ έξω από το υπ. Υγείας
ethnos.gr

ΚΑΙ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 ως τις 12 πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και παράλληλα ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ τα οχήματα του ΕΚΑΒ παρατάχθηκαν στον δρόμο έξω από το κτίριο.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ο αριθμός των εν λειτουργία ασθενοφόρων συνεχώς μειώνεται λόγω σοβαρών και υψηλού κόστους βλαβών αλλά και λόγω τεράστιας έλλειψης ανταλλακτικών.
Από την άλλη πλευρά, όπως επισημαίνουν, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για διαγωνισμό νέων ασθενοφόρων για την αντικατάσταση πλήρως του στόλου των οχημάτων του ΕΚΑΒ, ο οποίος ανέρχεται πανελλαδικά σε περισσότερα από 600 οχήματα, ενώ ο διαγωνισμός για την αγορά ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ παρουσιάζει χρονία καθυστέρηση.
Επιπλέον ο προϋπολογισμός βαίνει μειούμενος κάθε χρόνο και δεν προβλέπονται μέχρι στιγμής να γίνουν προσλήψεις διασωστών και τεχνικού προσωπικού για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων πανελλαδικά.

Πηγή: ethnos.gr


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενων του ΕΚΑΒ [ΒΙΝΤΕΟ]
tvxs.gr

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ απέχουν από τις δευτερογενείς μεταφορές (επανεξετάσεις, εξιτήρια).
Η διαμαρτυρία αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που είχαν ξεκινήσει στις 18 - 20 Νοεμβρίου.

Καταγγέλλουν την έλλειψη προσωπικού, την υπολειτουργία των οχημάτων, τα μισά από τα οχήματα που έχουν στη διάθεσή τους λειτουργούν, καθώς επίσης και το ότι σύμφωνα με το νόμο 43.36 θα αρχίσουν οι περικοπές στους μισθούς.

Κινητοποίηση εργαζομένων του ΕΚΑΒ
Βίντεο

Δημοσιεύτηκε στις 24 Νοε 2015Πηγή: tvxs.grΣυγκέντρωση εργαζομένων στο ΕΚΑΒ έξω από το υπουργείο Υγείας

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 09.00 ως τις 12.00 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και παράλληλα ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.


Οι εργαζόμενοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Υγείας και θα ζητήσουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.


Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ο αριθμός των εν λειτουργία ασθενοφόρων συνεχώς μειώνεται λόγω σοβαρών και υψηλού κόστους βλαβών αλλά και λόγω τεράστιας έλλειψης ανταλλακτικών.

Πηγή: zougla.gr


ΕΚΑΒNews
Τις επόμενες ώρες θα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία που συμμετείχαν.


Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews