ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/11/15

Καβάλα, Γύρισε από τον «άλλο κόσμο», χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού του ΕΚΑΒ


Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

ΕΝΑΣ 70ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ»!!!

Γύρισε από τον «άλλο κόσμο», χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β.

Επί 15 λεπτά, το πλήρωμα του ασθενοφόρου έκανε τα αδύνατα δυνατά με εξωτερικό απινιδωτή και ασκήσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) για να καταφέρει τελικά  να επαναφέρει στη ζωή έναν άνθρωπο που ουσιαστικά ήταν νεκρός

Μια κατάσταση σύγχρονου… Λαζάρου έζησε το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας, το οποίο πριν από μερικά 24ωρα επανέφερε έναν 70χρονο από τον κόσμο των νεκρών σε αυτόν, των ζωντανών, χάρη σε υπεράνθρωπες προσπάθειες, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και σήμερα γίνονται… θαύματα!!!
Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή… Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο «Χ», στη διάρκεια πρωινής βάρδιας μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, πλήρωμα του ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για διακομιδή ενός ανθρώπου, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς. Όταν έφτασαν στο σημείο οι νοσηλευτές, ο 70χρονος άνδρας ήταν ουσιαστικά νεκρός, καθώς δεν είχε καθόλου σφυγμό.
Επί 15 λεπτά, το πλήρωμα του ασθενοφόρου με εξωτερικό απινιδωτή και ασκήσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) πάλεψε και τελικά κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή και να τον οδηγήσει με αυξημένους σφυγμούς (περίπου 80) στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β., Δημήτρης Πουλόπουλος, για το περιστατικό, δε θέλησε να κάνει κάποιο περισσότερο σχόλιο για το συμβάν, σεβόμενος την κατάσταση της υγείας του 70χρονου.
Ωστόσο, αρκέστηκε να αναφέρει ότι «είμαστε εκπαιδευμένοι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ώστε να επεμβαίνουμε ακόμη και στα πιο δύσκολα περιστατικά για τους συνανθρώπους μας. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις, είναι ιδιαιτέρως σημαντικά τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών, που γίνονται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως και τα πιστοποιημένα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου δύο μήνες, το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας είχε σώσει από θάνατο, έναν συμπολίτη μας, ο οποίος παραλίγο να πνιγεί από κατάποση μήλου.

Τρία ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια από Νέστο έως Στρυμόνα
Ο κ. Πουλόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υποστελέχωση του τοπικού Ε.Κ.Α.Β., πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, βεβαίως, όλα τα παραρτήματα ανά τη χώρα, σημειώνοντας ότι «στις περισσότερες βάρδιες μας, από την περιοχή του Νέστου έως και τον Στρυμόνα, είναι διαθέσιμα μόλις τρία ασθενοφόρα! Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό στα Κέντρα Υγείας του νομού μας και το Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας υποχρεώνεται να επεμβαίνει και γι’ αυτά τα περιστατικά, με αποτέλεσμα να επιβαρυνόμαστε με τον μεγαλύτερο όγκο δουλειάς των διακομιδών».
Δημήτρης Μπουντάς
Δημοσιεύτηκε 28/11/2015


Πηγή: xronometro.com

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews