ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/11/15

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ιπτάμενου Προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας & Δημοσίων Υπηρεσιών (Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ)


Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 13-11-2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αποτελούμενη από τον υπεύθυνο της Πολιτικής Γραμματείας για θέματα Σωμάτων Ασφάλειας και Άμυνας Νίκο Παυλίδη, το συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφάλειας Γώργο Μαλαγκωνιάρη και τον Κώστα Κλωσίδη του Τομέα Αερομεταφορών, με αντιπροσωπεία της Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο αυτής Ιωάννη Συριόπουλο και τη Γραμματέα Χαρά Κωτούλα.

Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της τεχνικής συντήρησης των πτητικών μέσων  των Σωμάτων Ασφάλειας και του ΕΚΑΒ, ενώ εντοπίστηκε από την αντιπροσωπεία του Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ.  η ανάγκης ύπαρξης συντονιστικού-επιχειρησιακού κέντρου τους. Η Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ. επίσης αναφέρθηκε στην διαχρονική αδυναμία του Κράτους, ως προς τη διαχείριση αυτών των θεμάτων, με κορυφαίο ατυχές γεγονός, κατά το παρελθόν, την πτώση τριών ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, με απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Κατατέθηκαν προτάσεις για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, στο πλαίσιο ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού σε συνάρτηση με την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Από πλευράς αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατανοήθηκαν πλήρως τα προβλήματα, αναγνωρίστηκε  η μεγάλη σπουδαιότητα  του παρεχόμενου έργου, ενώ υπήρξε η δέσμευση για την προώθησή τους στους συναρμόδιους φορείς,  για την εξεύρεση λύσεων τόσο άμεσων, όσο και μακροπρόθεσμων.

Πηγή: syriza.gr


ΕΚΑΒNews
*Η Γραμματέας της Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ. Κωτούλα Χαρά είναι ιπτάμενος ιατρός του ΕΚΑΒ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Η ίδρυση της Ένωσης είναι αποτέλεσμα ιστορικών γεγονότων που σημαδεύτηκαν από τον αίμα νεκρών ιπταμένων, πολιτικών αδιεξόδων, και προσωπικών φιλιών που δημιουργήθηκαν από την ανάγκη εξεύρεσης λύσης του πολιτικού αεροπορικού προβλήματος.
Είχαν προηγηθεί τα δύο αεροπορικά ατυχήματα του Ε.Κ.Α.Β. και την 13/2/2003 έγινε το τρίτο αεροπορικό ατύχημα στην Ικαρία. Αφού πέρασε διάστημα λίγο ημερών στο κυριακάτικο φύλλο του Έθνους ο στρατιωτικός συντάκτης της εφημερίδας Δήμος Βερύκιος, προαναγγέλλει ουσιαστικά αυτά που θα επακολουθήσουν την επόμενη μέρα στην σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό του Πρωθυπουργού κυρίου Σημίτη.
Η κυβέρνηση αποφασίζει στη σύσκεψη της Δευτέρας την δημιουργία στρατιωτικού φορέα υπαγωγής των ιπταμένων μέσων του δημοσίου στην Πολεμική Αεροπορία επικαλούμενη το ατύχημα του Ε.Κ.Α.Β. Ουσιαστικά δεν ήταν παρά η εφαρμογή ενός παλαιού επιτελικού σχεδίου της Πολεμικής Αεροπορίας για επέκταση της 359 Μ.Α.Ε.Δ.Υ. σε επίπεδο Διοίκησης με την ονομασία Δ.Α.Υ.Κ.Ω.
Η αμαρτωλή ιστορία του τρόπου λειτουργίας της ΜΑΕΔΥ απετέλεσε και τον κώδωνα κινδύνου στους εργαζόμενους των ιπταμένων μέσων όλου του δημοσίου για να αντιταχθούν άμεσα στις οποιεσδήποτε έστω αγαθές προθέσεις της Κυβέρνησης καθώς γνώριζαν τις πρακτικές, εφαρμογές και λειτουργίες της Πολεμικής Αεροπορίας στην 359 Μ.Α.Ε.Δ.Υ.

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews