ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/11/15

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, Ενημέρωση για την καταβολή εκτός έδρας αποζημιώσεων


Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν 3ωρη (09:00-12:00) στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας , την Τρίτη 24-11-2015.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 16-11-2015
Αρ.πρωτ 529

Προς : Υπουργό Υγείας κο Ξανθό Ανδρέα
           Αναπλ. Υπουργό Υγείας κο Πολάκη Παύλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Από τις 25-9-2015 και μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο Υγείας, σας είχαμε αποστείλει αίτημα συνάντησης για να σας ενημερώσουμε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, προκειμένου να δώσετε λύση έτσι ώστε  να μην υπολειτουργεί  ο μοναδικός Οργανισμός Δημόσιας και Δωρεάν επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους χιλιάδες ασθενείς που αντιμετωπίζει και διακομίζει όλο το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο.
Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα δεν έχετε κάνει καμία ενέργεια ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση για ουσιαστικό διάλογο επί των προβλημάτων.
Συγκεκριμένα :
 • Ενημέρωση για το Νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας σε ό,τι αφορά το ΕΚΑΒ, όπως σχέδιο ένταξης των οδηγών των Κέντρων Υγείας στο ΕΚΑΒ με συνέπεια αλλαγές στην παροχή της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.
 • Συνεχώς μειούμενος αριθμός εν λειτουργία ασθενοφόρων λόγω σοβαρών και υψηλού κόστους βλαβών αλλά και λόγω τεράστιας έλλειψης ανταλλακτικών . Δυστυχώς αυτή η κατάσταση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία των πολιτών που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ.
 • Κανένα σχέδιο για διαγωνισμό νέων ασθενοφόρων για την αντικατάσταση πλήρως του στόλου των οχημάτων του ΕΚΑΒ, ο οποίος ανέρχεται πανελλαδικά σε περισσότερα από 600 οχήματα και μεγάλος αριθμός από αυτά είναι μόνιμα ακινητοποιημένα λόγω ασύμφορου οικονομικά κόστους επισκευής αλλά και σοβαρών μηχανικών βλαβών.
 • Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο διαγωνισμός για την αγορά ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ που καρκινοβατεί χρόνια. Επίσης καμία πρόβλεψη για νέο διαγωνισμό για την αγορά μεγάλου αριθμού ασθενοφόρων, ώστε να εκσυγχρονιστεί το μεγαλύτερο μέρος του στόλου του ΕΚΑΒ.
 • Μη επαρκής προϋπολογισμός και κάθε χρόνο μειωμένος για τις λειτουργικές δαπάνες του ΕΚΑΒ και μη έγκαιρη πολλές φορές χορήγησή του.
 • Δεν υπάρχει πρόβλεψη μέχρι στιγμής για προκήρυξη για την πρόσληψη Διασωστών  και τεχνικού προσωπικού για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων του ΕΚΑΒ πανελλαδικά. Επίσης καμία πρόβλεψη για ενίσχυση με διασώστες των νησιών του Αιγαίου τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με τις μεγάλες ροές προσφύγων και μεταναστών.
 • Τροποποίηση προϋπολογισμού ΕΚΑΒ για την πληρωμή των εργαζομένων για το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2014 στα εξαιρέσιμα που τους οφείλονται.
 • Άμεσες και έμμεσες μειώσεις στις αποδοχές των εργαζόμενων.
 • Πόρισμα του ΣΕΥΥΠ για τον παράνομο τρόπο λειτουργίας ιδιωτικών ασθενοφόρων και ιδιωτικών ιπταμένων μέσων αεροδιακομιδών ασθενών.
 • Συνταξιοδοτικό – αύξηση ορίων ηλικίας.
 • Ένταξη των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στα ΒΑΕ.
 • Εξαίρεση του ΕΚΑΒ από τον Νόμο 4336 για τις εκτός έδρας αποζημιώσεις των εργαζομένων λόγω έλλειψης ιατρικών ειδικοτήτων στα Περιφερειακά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.
 • Μη τακτοποίηση της χορήγησης πτητικής αποζημίωσης στους εργαζόμενους του τμήματος αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.
Επειδή τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά ζητάμε την άμεση συνάντηση μαζί σας. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν 3ωρη (09:00-12:00) στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας , την Τρίτη 24-11-2015.

Η ανοχή και η κατανόηση από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ δυστυχώς εξαντλήθηκαν υπό το βάρος των εξελίξεων και των προβλημάτων……             

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος    Ο Γ. Γραμματέας
Μαθιόπουλος Γεώργιος    Μπαρκονίκος ΧρήστοςΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 16-11-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για καταβολή εκτός έδρας αποζημιώσεων

Στα πλαίσια της τακτικής ενημέρωσης των εργαζομένων σας γνωρίζουμε ότι στις 27-11 θα πληρωθούν εκτός έδρας Οκτωβρίου- Νοεμβρίου 2014 για όλα τα παραρτήματα της Ελλάδας εκτός του παραρτήματος Πάτρας που θα πληρωθεί μόνο Οκτώβριο 2014.
 

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews