ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/11/15

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ


Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

ΠΟΠ ΕΚΑΒ
Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από σήμερα 18/11 όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ απέχουν από τις δευτερογενείς μεταφορές (επανεξετάσεις, εξιτήρια) από τις 18 – 20 Νοεμβρίου. Οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν και το τριήμερο από τις 23 – 25 Νοεμβρίου.
Δείτε εδώ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ (Αθήνας) έχει προγραμματίσει  3ωρη (09:00-12:00) στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας , την Τρίτη 24-11-2015.
Δείτε εδώ

ΠΟΕΔΗΝ
Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ Απεργία στις 2/12/2015 και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας. Στην Απεργία θα συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ (Αθήνας).
Δείτε εδώ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Λάρισα: Μόνο επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετεί το ΕΚΑΒ για το επόμενο τριήμερο
Σε δύο τριήμερες κινητοποιήσεις αποφάσισαν να κατέλθουν από αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ μετά από σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τους, ζητώντας την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων. Η απόφαση της Ομοσπονδίας είναι ομόφωνη και περιλαμβάνει αποχή από δευτερογενείς μεταφορές (επανεξετάσεις, εξιτήρια) από τις 18 – 20 Νοεμβρίου και από τις 23 – 25 Νοεμβρίου.

Το διεκδικητικό πλαίσιο των τριήμερων κινητοποιήσεων περιλαμβάνει την ικανοποίηση των εξής αιτημάτων:
1. Προσλήψεις Προσωπικού
2. Άμεση Ενίσχυση με διασώστες (Επικουρικό Προσωπικό) στις περιοχές που κατακλύζονται από πρόσφυγες
3. Νέος Οργανισμός του ΕΚΑΒ
4. Αξιολόγηση προσωπικού όπως προβλέπετε και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.
5. Προμήθεια – Αγορά Ασθενοφόρων,
6. Μισθολόγιο – ασφαλιστικό
7. Πληρωμή εκτός έδρας μετακινήσεων 2014 – 2015, υπερωρίες Δεκεμβρίου 2014.
8. Ασφάλεια και υγιεινή.
Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 26 Νοεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ θα επανεξετάσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και θα αποφασίσει την περαιτέρω στάση του.

Πηγή: ert.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ 4ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ
Όλα τα ασθενοφόρα θα εκτελούν ΜΟΝΟ επείγοντα περιστατικά.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ-166 ΤΟΜΕΑ ΧΑΝΙΩΝ
Συμμετοχή Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων στις τριήμερες κινητοποιήσεις της Π.Ο.Π.ΕΚΑΒ
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Τομέα Χανίων θα συμμετάσχει στις δύο τριήμερες κινητοποιήσεις της Π.Ο.Π.ΕΚΑΒ με αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές (επανεξετάσεις, εξιτήρια) κατά τις ημερομηνίες 18-19-20/11/2015 και 23-24-25/11/2015, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση όπου γνωστοποιείται ότι κατά τις παραπάνω ημερομηνίες, όλα τα ασθενοφόρα θα πραγματοποιούν μόνο επείγοντα περιστατικά.
Τα θέματα του διεκδικητικού πλαισίου είναι: προσλήψεις προσωπικού, άμεση ενίσχυση με διασώστες (Επικουρικό προσωπικό) των περιοχών που κατακλύζονται από πρόσφυγες, νέος Οργανισμός του ΕΚΑΒ, αξιολόγηση προσωπικού όπως προβλέπεται για τις υπόλοιπες υπηρεσίες ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ, προμήθεια – αγορά ασθενοφόρων, μισθολόγιο – ασφαλιστικό, πληρωμή εκτός έδρας μετακινήσεων 2014 – 2015 / υπερωρίες Δεκεμβρίου 2014 και ασφάλεια και υγιεινή.Πηγή: haniotika-nea.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ”
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας ΟΛΥΜΠΟΣ συμμετέχει σε νέες κινητοποιήσειςΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΛΑΜΙΑΣ
Στο δρόμο του αγώνα τα πληρώματα του ΕΚΑΒ

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται πάλι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ μετά την άρνηση της κυβέρνησης να στελεχώσει τους σταθμούς που λειτουργούν ανά την Ελλάδα  με προσωπικό ικανό να ανταποκριθεί στις  υποχρεώσεις τους.
Ο πρόεδρος του τοπικού  σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δημήτρης Χαλεπλής δήλωσε στον FM-1  ότι  τις ημέρες των κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιούνται δευτερογενείς διακομιδές  όπως εξιτήρια και επανεξετάσεις ασθενών αλλά μόνο τα έκτακτα περιστατικά.
Ακούστε τις δηλώσεις του Δημήτρη Χαλεπλή εδώ


Πηγή: lamiafm1.gr


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κινητοποιήσεις από το ΕΚΑΒ
Στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Πανελλήνια ομοσπονδία προσωπικού ΕΚΑΒ, συμμετέχει το Σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας με αποχή από δευτερογενείς μεταφορές (επανεξετάσεις, εξιτήρια) σήμερα Τετάρτη 18 μέχρι και την Παρασκευή 20 τρέχοντος και ακολούθως στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου με επιπλέον δέμσευση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν υπάρξει λύση στα θέματα του διεκδικητικού πλαισίου:

Προσλήψεις προσωπικού
Άμεση ενίσχυση με διασώστες (επικουρικό προσωπικό) στις περιοχές που κατακλύζονται από πρόσφυγες
Νέος οργανισμός του ΕΚΑΒ
Αξιολόγηση προσωπικού όπως προβλέπετε και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης
Προμήθεια - αγορά ασθενοφόρων
Μισθολογικό - ασφαλιστικό
Πληρωμή εκτός έδρας μετακινήσεων 2014- 2015, υπερωρίες Δεκεμβρίου 2014
Ασφάλεια και Υγιεινή
Τα ασθενοφόρα θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά.

Πηγή: taxydromos.gr


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΗΜΑΘΙΑΣ “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”

Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Ημαθίας "Η Πρόοδος"
Βέροια, 17-11-2015                                   
Αρ.πρωτ.  431         

Προς :
Γρ. Διευθύντριας Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλονίκης
Γ.Ν. Βέροιας (γρ. Διοικήτριας)
Γ.Ν. Νάουσας (γρ. Διοικητή)
Μέλη του Σωματείου μας
Συντονιστικό κέντρο Ε.Κ.Α.Β. Ημαθίας                                                                           

Με την από 17-11-2015 συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου μας αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του ΕΚΑΒ Ημαθίας στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, η ΠΟΠ ΕΚΑΒ και θα απέχει από δευτερογενείς μεταφορές(επανεξετάσεις, εξιτήρια κλπ) κατά τις παρακάτω ημερομηνίες 18-19-20/11/2015 και 23-24-25/11/2015με επιπλέον δέσμευση, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν υπάρξει λύση στα θέματα του διεκδικητικού πλαισίου.

 Τα θέματα του διεκδικητικού πλαισίου είναι τα παρακάτω:
1.  Προσλήψεις Προσωπικού
2.  Άμεση Ενίσχυση με διασώστες (Επικουρικό Προσωπικό) στις περιοχές που κατακλύζονται από πρόσφυγες
3.  Νέος Οργανισμός του ΕΚΑΒ
4.  Αξιολόγηση προσωπικού όπως προβλέπεται και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ
5.  Προμήθεια – Αγορά Ασθενοφόρων,
6.  Μισθολόγιο – ασφαλιστικό
7.  Πληρωμή εκτός έδρας μετακινήσεων 2014 – 2015, υπερωρίες Δεκεμβρίου 2014.
8.  Ασφάλεια και υγιεινή.

Όλα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Ημαθίας θα χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ για επείγοντα περιστατικά.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος               Ο    Γεν. Γραμματέας
Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος     Μιχαήλ Υφαντίδης

Πηγή: laikoyra.grΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΑΒ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΚΑΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ

Σε κινητοποιήσεις προχωράνε από σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη προσωπικού και τη χρηματοδότηση του για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ.
Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ κ. Θωμάς Σεραφίδης «το Υπουργείο δείχνει αδιαφορία στα αιτήματα μας και δεν έχουν δεχτεί τους εκπροσώπους μας για να συζητήσουμε και να δοθεί λύση στα προβλήματά μας.
Θα εξυπηρετούμε μόνο τα έκτακτα περιστατικά και όπου απαιτείται άμεση διακομιδή ασθενή θα είμαστε εκεί αλλά δεν θα εξυπηρετούμε προγραμματισμένα ραντεβού για εξετάσεις». Τόνισε δε ακόμα πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 24 Νοεμβρίου εκτός αν υπάρξει ανταπόκριση από το Υπουργείο άμεσα.
Όσον αφορά στα καινούργια ασθενοφόρα που κάθονται και στολίζουν την αυλή του Νοσοκομείου της Φλώρινας υπογράμμισε πως ευθύνεται η Διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα που δεν προχωράει τα έγγραφα για την παραλαβή τους έτσι ώστε να βγουν στην κυκλοφορία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Π.Ε. Φλώρινας.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΘΡΑΚΗΣ-9

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΙΣ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τις 3ήμερες αποχές από τα χρόνια περιστατικά οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θράκης διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μοναδικός Οργανισμός Δημόσιας και Δωρεάν επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας στην Ελλάδα και ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να ισχύουν κανόνες ασφάλειας και υγιεινής καθώς και την καταβολή των εκτός έδρας δρομολογίων και υπερωριών, καθώς όπως τονίζει ο Αντώνιος Τερζής πρόεδρος των εργαζομένων, τους οφείλονται από το καλοκαίρι του 2014.
Οι εργαζόμενοι στα ΕΚΑΒ ζητούν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου, όπως αναφέρουν να διεξαχθεί ουσιαστικός διάλογος επί των προβλημάτων, και είναι πού πιθανό εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, να προχωρήσουν και σε επίσχεση εργασίας.
Παράλληλα αναφέρουν ότι ο αριθμός των εν λειτουργία ασθενοφόρων συνεχώς μειώνεται λόγω σοβαρών και υψηλού κόστους βλαβών αλλά και λόγω τεράστιας έλλειψης ανταλλακτικών, και από την άλλη όπως τονίζουν δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για διαγωνισμό νέων ασθενοφόρων για την αντικατάσταση πλήρως του στόλου των οχημάτων.

Πηγή: thrakinet.tv

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews