ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/11/15

Εγκύκλιος Βερναρδάκη, Ζητάει στοιχεία για πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων


Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Χθες εκδόθηκε εγκύκλιος του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Βερναρδάκη όπου ζητούσε στοιχεία για την πορεία των υποθέσεων στα πειθαρχικά συμβούλια.

Αναλυτικά η  εγκύκλιος έχει ως εξής:

«Υποχρέωση ενημέρωσης του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου επί των πειθαρχικών υποθέσεων που εισάγονται στα Πειθαρχικά Συμβούλια.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8 του Άρθρου 146Α του Ν. 3528/07, όπως ισχύει, «8. Τα πειθαρχικά συμβούλια είναι υποχρεωμένα να ενημερώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για την πορεία και την έκβαση των πειθαρχικών υποθέσεων, από την εισαγωγή τους σε αυτά μέχρι την έκδοση της πειθαρχικής απόφασης».

Δυνάμει των ανωτέρω και προκειμένου το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο τηρείται σχετική βάση δεδομένων, να έχει ασφαλή γνώση όλων των σταδίων της πορείας των πειθαρχικών υποθέσεων, υπενθυμίζεται στα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια η υποχρέωσή τους να αποστέλουν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ανά τρίμηνο τα εξής:

1. Κατάσταση με τις εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις

2. Κατάσταση με τις εκδικασθείσες υποθέσεις

3. Κατάσταση με τις ασκηθείσες ενστάσεις και προσφυγές, καθώς επίσης και τυχόν λειτουργικά προβλήματα που ενδεχομένως υπάρχουν και καθυστερούν την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων.

Οι Δ/νσεις Διοικητικού παρακαλούνται όπως κοινοποιήσουν άμεσα την παρούσα στα οικεία πειθαρχικά συμβούλια».
Δημοσιεύτηκε 10/11/2015

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΕΚΑΒNews
Υποχρέωση ενημέρωσης του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου επί των πειθαρχικών υποθέσεων που εισάγονται στα Πειθαρχικά ΣυμβούλιαΚατεβάστε την εγκύκλιο εδώΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews