ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/11/15

Πρόεδρος Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας: «Έχουν μείνει ανάπηροι γιατί τους μετέφεραν με ΙΧ»!


Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Έχουμε εννέα ασθενοφόρα για 300.000 κατοίκους

«Έκκληση μαζικής αντίδρασης από το σύνολο της κοινωνίας, αφού όπως υποστηρίζει ο κόσμος «διαμαρτύρεται σε μας. Δε διαμαρτύρεται αλλού. Αυτό είναι το πρόβλημα. Προσπαθούμε να ερεθίσουμε μυαλά για να κινητοποιηθούμε μαζικά. Δυστυχώς ο καναπές είναι καλός και αναπαυόμαστε»

«Έχουν μείνει άνθρωποι ανάπηροι από ατύχημα γιατί τους μετέφεραν με ΙΧ, γνωρίζω τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις, για φέτος, ανθρώπων που έχουν πεθάνει από ανακοπή», καταγγέλλει στον Alpha 96.5 ο Θωμάς Σαραφίδης, πρόεδρος Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο ΕΚΑΒ της Φλώρινας.

«Εμείς έχουμε εννέα ασθενοφόρα για 300.000 κατοίκους. Καλύπτουν το νομό Κοζάνης, νομό Καστοριάς, νομό Φλώρινας και νομό Γρεβενών. Είναι πάρα πολύ λίγα.» σημειώνει ο κ. Σαραφίδης, ενώ τονίζει πως μετά από τη μεταφορά της αρμοδιότητας των διακομιδών των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ, εδώ και 18 μήνες, «δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο έργο μας και ιδίως στις δευτερογενείς διακομιδές.Εμείς  πληρώματα μπορούμε να βγάλουμε εννιά ασθενοφόρα. Και 100 ασθενοφόρα καινούργια να είχαμε, πάλι εννιά θα βγάζαμε στη βάρδια», ξεκαθαρίζει ο κ. Σαραφίδης, τονίζοντας πάντως πως υπάρχουν και ακινητοποιημένα οχήματα με μηχανικά προβλήματα.

Τέλος, ο ίδιος απευθύνει έκκληση μαζικής αντίδρασης από το σύνολο της κοινωνίας, αφού όπως υποστηρίζει ο κόσμος «διαμαρτύρεται σε μας. Δε διαμαρτύρεται αλλού. Αυτό είναι το πρόβλημα. Προσπαθούμε να ερεθίσουμε μυαλά για να κινητοποιηθούμε μαζικά. Δυστυχώς ο καναπές είναι καλός και αναπαυόμαστε»

Πηγή: karfitsa.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews