ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/11/15

Εργασίες σε Επιτροπή της Βουλής, Η κάλυψη των νησιωτικών περιφερειών και των ορεινών περιοχών από το δίκτυο του ΕΚΑΒ, Βίντεο


Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης στην επιτροπή της Βουλής
Είμαστε σε φάση αναδιοργάνωσης του ΕΚΑΒ. Υπάρχει ανορθολογική κατανομή προσωπικού σε όλη την χώρα.

Τοποθέτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Ηγουμενίδη στην επιτροπή της Βουλής
Δεν μπορεί να χρειάζονται 11 άτομα για να κινηθεί ένα ασθενοφόρο!! Δεν γίνεται!!

Επιτροπή
Υποεπιτροπή νησιωτικών και ορεινών περιοχών
Ημερομηνία – Ώρα
26/11/2015 12:00

Η ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ συνεδρίασε με θέματα ημερήσιας διάταξης:
α) Προγραμματισμός των εργασιών της Υποεπιτροπής. β) Η κάλυψη των νησιωτικών περιφερειών και των ορεινών περιοχών από το δίκτυο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).

Τα μέλη της Υποεπιτροπής έχουν κληθεί να ενημερώσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, και ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος.

Οι τοποθετήσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΑΚΗ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής ορεινών και νησιωτικών Περιοχών της Βουλής την 27-11-2015 για τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου.

Βίντεο

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος στην ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ. 26-11-2015 (Μέρος Πρώτο)

Το ΕΚΑΒ λειτουργεί από το 1985 με έναν οργανισμό του 1985. Δεν αντιστοιχεί στις σημερινές επιστημονικές απαιτήσεις ούτε στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας όσον αφορά την επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική που είναι το έργο του ΕΚΑΒ.

Στην Αθήνα οι κάρτες των περιστατικών παίρνονται χειρόγραφα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία.

Ανασυγκρότηση του νέου Οργανισμού και τηλεματική. Ανάπτυξη της Τηλεϊατρικής.

Το ΕΚΑΒ είναι αυτό που θα κρίνει ποια αεροδιακομιδή πρέπει να γίνει.

Παραλάβαμε μια κατάσταση στην οποία η έννοια της επιχειρησιακής έρευνας δεν υπάρχει με αποτέλεσμα να έχουμε μια ανορθόδοξη δομή.


Ενίσχυση των ορεινών περιοχών στο βόρειο τόξο της χώρας με προσωπικό και ασθενοφόρα.

ΒίντεοΗ Εκπρόσωπος των υπηρετούντων ιατρών ΕΣΥ στο ΕΚΑΒ κ. Κωτούλα Χαρίκλεια , στην ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ. 26-11-2015

Το ΕΚΑΒ είναι η αιχμή του δόρατος στο ΕΣΥ. Παρεμβάσεις από όλους τους χώρους για μεταθέσεις και μετακινήσεις με αποτέλεσμα πολλοί που προσλαμβάνονται σαν διασώστες να βρίσκονται σε διοικητικά γραφεία με αποτέλεσμα στον δρόμο να μην έχουμε πληρώματα.

Για την ιατρική υπηρεσία και τους διασώστες  η ίση πρόσβαση στην επείγουσα ιατρική φροντίδα όλων των πολιτών  και τα «χρυσά» 20 πρώτα λεπτά από την στιγμή του συμβάντος μέχρι την άφιξη στον υγειονομικό σταθμό, έχουν μεγάλη σημασία, και δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Για τις Αεροδιακομιδές
Μία βάση ελικοπτέρων στις Κυκλάδες και η στελέχωση του Νοσοκομείου Σύρου θα έλυνε το πρόβλημα στις Κυκλάδες. Μέσα σε μισή ώρα θα ήταν στο Νοσοκομείο ο ασθενής.
Δεν ήμουνα ενημερωμένη για την συνάντηση. Η μόνιμη λύση και στόχος όλων για τις αεροδιακομιδές πρέπει να είναι η δημιουργία υπηρεσίας εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ για τι ο ασθενής πρέπει και οφείλει να μεταφέρεται ως ασθενής πολίτης σε υγειονομικά σχηματισμένο αεροσκάφος.

Βίωσα τα ατυχήματα. Από τύχη ζω. Γίναμε πολλά λάθη. Αυτός που τα πέταγε δεν ήταν δημόσιος πολιτικός φορές.

ΒίντεοΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Ηγουμενίδης στην ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ. 26-11-2015

Πήραμε απόφαση τον Ιούνιο του 2015 για 5 νέους σταθμούς στην Κρήτη.

Δεν μπορεί να χρειάζονται 11 άτομα για να κινηθεί ένα ασθενοφόρο!!
Δεν γίνεται!!

Σημασία έχει πως αλλάζουμε την καθημερινότητα του πολίτη!!
ΒίντεοΟ πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος στην ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ. 26-11-2015 (Μέρος Δεύτερο)
Μεταφέρθηκαν με μια απόφαση του 2014 με καμία λογική όλοι οι οδηγοί των Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ και δημιούργησε προβλήματα. Ανέλαβε το ΕΚΑΒ όλο το έργο των δευτερογενών διακομιδών.

Τα ζητήματα στα οδικής ασφάλειας είναι προτεραιότητα για την διοίκηση του ΕΚΑΒ  τόσο για την ασφάλεια των διασωστών πληρωμάτων ασθενοφόρων αλλά και γενικότερα για την οδική ασφάλεια.

Για τα θέματα ταχύρυθμης εκπαίδευσης και πιστοποίησης έχουμε ένα ζήτημα με το Υπουργείο Παιδείας το οποίο θα λυθεί.
Βίντεο


Κάλυψη των νησιωτικών περιφερειών και των ορεινών περιοχών από το δίκτυο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).
Από 0:45:00 και μετά:
Δείτε εδώ όλο την συζήτηση (ανοίγει με μικρή καθυστέρηση)Από το 0:49:50 και μετά ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για το ΕΚΑΒ
Το ΕΚΑΒ διαθέτει 3.940 άτομα. Υπάρχει ανορθολογική κατανομή προσωπικού σε όλη την χώρα αποτέλεσμα του πελατειακού χαρακτήρα που έγιναν οι προσλήψεις και είναι ένας από τους λόγους που δημιουργούνται μια σειρά προβλήματα και δυσλειτουργίες. Όσον αφορά το νησιωτικό χώρο, το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, εκεί υπηρετούν 201 άτομα.

Αναλαμβάνουν υπηρεσία οι 186 από 1η Ιανουαρίου 2016. Στην επόμενη προκήρυξη υπάρχουν 100 διασώστες του ΕΚΑΒ.

Η στελέχωση δεν καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά με μια αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας θα υπάρχει βελτίωση αυτής της κατάστασης

Ενίσχυση της υγειονομικής κάλυψης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με προσωπικό και μέσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα, οι μεγάλες ροές του προσφυγικού. 55 διασώστες για να ενισχυθούν τα κλιμάκια του ΕΚΑΒ.

Μπαίνει από την Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Με μια σειρά από μέτρα και τα κίνητρα σε γιατρούς και προσωπικό για να παραμείνουν στις θέσεις τους θα  αιμοδοτήσουμε το σύστημα υγείας.

Ξεμπλοκάραμε έναν διαγωνισμό, των 186 ασθενοφόρων οχημάτων, που καρκινοβατούσε 7-8 χρόνια. Για τα 90 τουλάχιστον υπογράφηκε η σύμβαση. Τα πρώτα θα έρθουν μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ανεβάζουμε τον κοινωνικό προϋπολογισμό κατά 800 εκ. ευρώ. Ο ΕΟΠΥΥ θα ενισχύσει τα Νοσοκομεία και το ΠΕΔΥ.

Από το 1:02:45 και μετά ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για τις Αεροδιακομιδές
Θέλει εξαρχής αναδιοργάνωση. Με βάση έρευνες από 440 που μεταφέρθηκαν από κάποια συγκεκριμένη περιοχή τα 210 πήραν εξιτήριο την επόμενη ημέρα.

Υπογράψαμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 4 υπουργοί μια συμφωνία με την οποία δημιουργούμε ενιαίο φορέα για τις αεροδιακομιδές σε όλη την Ελλάδα με την ευθύνη του ΓΕΑ και του Αρχηγού ΓΕΣ. Θρηνήσαμε 14 θύματα υγειονομικούς στο Αιγαίο.

Σήμερα υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας και η υπουργική. Όλα τα μέσα, ιπτάμενα και πλωτά, θα ενταχθούν σε αυτό τον φορέα.

Διακριτός ο ρόλος του ΕΚΑΒ λέγοντας που πρέπει να τοποθετηθούν αυτές οι μονάδες και με ποιούς όρους πρέπει να γίνονται αυτές οι διακομιδές.


Θα υπάρξει και μια αναδιοργάνωση, ένα ξεκαθάρισμα του τοπίου.

Δείτε εδώ όλο την συζήτηση (ανοίγει με μικρή καθυστέρηση)Στο 1:56:10 η Διευθύντρια ιπτάμενος ιατρός ΕΚΑΒ Κωτούλα Χαρά (Μέρος Δεύτερο)
Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχει εξειδίκευση στην επείγουσα ιατρική. Οι μισοί από εμάς είμαστε στον εισαγγελέα.


Από 1:22:10 έως 1:33:00 ο Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου Δημήτριος Κρεμαστινός

Όταν λέμε ΕΚΑΒ πρέπει να λέμε επείγουσα ιατρική.

Ο Γιώργος Γεννηματάς ίδρυσε το ΕΚΑΒ αλλά μόνο για το κέντρο. Από το 1994 το ΕΚΑΒ άλλαξε φιλοσοφία. Προσλάβαμε για πρώτη φορά ιατρούς για τα ασθενοφόρα. Με το Τζαγκαράκη φτιάξαμε εγκαταστάσεις και εκπαιδεύσαμε το προσωπικό και επεκτάθηκε σε όλη την χώρα. Τα μηχανήματα τηλεϊατρικής καταστραφήκανε.

Το ΕΚΑΒ πρέπει να έχει υπόσταση προνοσοκομειακής επείγουσας ιατρικής.
Πρέπει να γίνει χάρτης υγείας. 

Δείτε εδώ όλο την συζήτηση (ανοίγει με μικρή καθυστέρηση)Από το 2:25:40 έως 2:38:10 ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

Πρέπει να έχουμε δύο τρόπους αντιμετώπισης του συστήματος μεταφοράς.

Η κατανομή των 186 διασωστών είχε γίνει πριν. Ελέγχουμε 2 μήνες πιστοποιητικά.

Είμαστε σε φάση αναδιοργάνωσης του ΕΚΑΒ.


Η ασφάλεια και η επιχειρησιακή ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις αεροδιακομιδές που γίνονται τώρα είναι το κυρίαρχο κριτήριο για την επιλογή αυτή της ενιαίας αρχής η οποία θα συμπεριλάβει όλα τα σκόρπια ιπτάμενα μέσα 

Δείτε εδώ όλο την συζήτηση (ανοίγει με μικρή καθυστέρηση)
Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Επιτροπή

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews