ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/11/15

Συνάντηση Πρωτοβάθμιων Σωματείων και ΠΟΠ ΕΚΑΒ με τον Αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη


Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, 18:00
ΕΚΑΒNews

Μετά την πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας που έγινε σήμερα Τρίτη 24/11 ο Αν. Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία πρωτοβάθμιων σωματείων του ΕΚΑΒ καθώς και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε σχεδόν 1,5 ώρα, συζητήθηκαν όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι του.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία που παραβρέθηκαν στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας είναι τα εξής: 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ-2 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ 4ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ 7ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΛΑΜΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ”.Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και η ΠΟΠ ΕΚΑΒ για την σημερινή συνάντηση ανακοίνωσαν τα εξής:

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
24-11-2015

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΠΟΛΑΚΗ

Σήμερα 24-11-2015 πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, της ΠΟΠ ΕΚΑΒ καθώς και εκπροσώπων σωματείων από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πιερία, Ιωάννινα, Λαμία και Ηράκλειο Κρήτης με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Πολάκη Παύλο. Η συνάντηση είχε διάρκεια 1,5 ώρα και οι απαντήσεις που δόθηκαν στα αιτήματα που του τέθηκαν ήταν οι εξής :

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ: Τα 90 που πήραν έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα προχωρήσουν και για τα υπόλοιπα 96 αφού ανακοινωθεί η απόφαση του Δικαστηρίου θα παρθεί πολιτική απόφαση θετική ή αρνητική.

ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Πληρώματα ασθενοφόρων Κ.Υ,  ΔΥΠΕ, ΠΕΔΥ ): Το θέμα προς το παρόν παγώνει μετά από την τοποθέτησή μας και τις ενστάσεις μας ότι όλο αυτό γίνεται χωρίς σχεδιασμό.

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΣΤΟΛΗΣ: Ο Υπουργός συμφώνησε με τα δίκαια αιτήματά μας πάνω σε αυτά θέματα και δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει τις επόμενες ημέρες για την νομοθετική ρύθμισή τους. Στο θέμα της χορήγησης της δαπάνης στολής δεν μπόρεσε να απαντήσει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή γιατί γνώμη του Υπουργείου ήταν να χορηγηθεί σε είδος και να γίνει διαγωνισμός αλλά του τονίσαμε ότι η στολή αποτελεί Μέσο Ατομικής Προστασίας, εμπίπτει στον Νόμο για την Υγιεινή και Ασφάλεια του εργαζομένου και μετά από άλλα επιχειρήματά μας ανέφερε ότι θα το ξαναδεί με τον Υπουργό και θα μας απαντήσει.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Για τους 186 διασώστες της προκήρυξης 7κ/2015 μας ανέφερε ότι θα τοποθετηθούν από Ιανουάριο 2016 ή πιθανόν και νωρίτερα. Επίσης μέσα στον Φεβρουάριο 2016 θα υπάρξει νέα προκήρυξη για 100 διασώστες. Μας ανέφερε ότι για τα νησιά του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό θα προσληφθούν 55 περίπου διασώστες μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με σύμβαση ενός έτους….

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ-ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ): Θεώρησε ότι τα 67 χρόνια για να βγει σε σύνταξη ένας διασώστης είναι αδύνατον να υλοποιηθεί, ταυτόχρονα όμως επικαλέστηκε την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

ΠΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ: Υποσχέθηκε ότι θα ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα στο νομοσχέδιο για την Υγεία που θα κατατεθεί.
ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ : Ετοιμάζεται νέο σχέδιο προμηθειών στον χώρο της Υγείας και οι υπάρχουσες ανάγκες θα αντιμετωπιστούν με έκτακτο σχέδιο.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΑΒ: Ο Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει άνιση κατανομή στο προσωπικό του ΕΚΑΒ. Θέλει να υπάρξει αναδιοργάνωση και αλλαγή τρόπου λειτουργίας του. Μας μίλησε για ανασχεδιασμό της οργάνωσης στην Περιφέρεια και την νησιωτική Ελλάδα. Θα υπάρξει λειτουργική διασύνδεση με πληρώματα Κέντρων Υγείας και….οδηγούς Δήμων…..!!!!!!!!!!!Του τονίσαμε ότι έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα, άδεια άσκησης επαγγέλματος, δεν θα δεχτούμε την υποβάθμιση της ειδικότητάς μας και θα την  υπερασπιστούμε τόσο συνδικαλιστικά όσο και νομικά…..

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Οι εξελίξεις στο ΕΚΑΒ είναι καταιγιστικές και το μέλλον του Οργανισμού παραμένει αβέβαιο. Με πρωτοβουλίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων οι αγώνες θα συνεχιστούν και να ενταθούν. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες να δοθούν λύσεις από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου.

Σε τυχόν μη υλοποίηση των δεσμεύσεων και κατόπιν αποφάσεων γενικών συνελεύσεων Πανελλαδικά θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις…..

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο Πρόεδρος              Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος       Μπαρκονίκος Χρήστος

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

5 σχόλια :

 1. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ Κ-Υ ΠΑΓΩΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ; Η ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ;ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΗΡΕΙΑ ΕΤΩΝ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠ ΕΞΩ ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τη ψαχνεις τωρα στο καλαθι των αχρηστων παει δεν βλεπεις τη γινεται?στελναν χαρτια στο υπουργο για να μας ενταξουν μαζι με τα ασθενοφορα μας στο εκαβ κ τωρα ξαφνικα καναν ενστασεις κ τοποθετησεις τετοιες ωστε να το παγωσουν κ να μην παμε στο εκαβ.νομιζεις νοιαζει κανεναν αν δουλευουμε μονοι κ με δυσκολες συνθηκες τζαμπα σαλιο απορω κ εμεις τοσο καιρο πως καθομαστε ετσι κ δεν κανουμε κατι αυριο που μαλλον θα βγει σε διαβουλευση εκει θα δουμε αν ειμαστε μεσα η οχι κ μετα μπειτε εκει κ σχολιαστε οχι οτι θα μας ακουσει κ κανεις,δεν πειραζει ας ειναι καλυτερα να γινουν πληρωμα του εκαβ οι οδηγοι των δημων κ οχι εμεις που τρεχουμε πανω στο επειγον κ εκει θα καταλαβει το εκαβ τη εκανε.

   Διαγραφή
 2. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ! ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΒΗΝΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΝ;;; ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΟΤΕ. ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΙΣΩ ΜΑΣ! ΑΣ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩ!!.ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΕΔΩ ΣΕ ΕΜΑΣ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤ/ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ TRANSPORTER V6 3.200 K,E BENZINA ΕΧΕΙ ΣΩΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοείται πως αν θελαν σχέδιο θα το είχαν κάνει κ θα το κάναν κ τώρα που μιλάμε εμείς έχουμε ένα όχημα αυτά τα καινούργια τα mercedes που πήραν οι Δυπε μέσω έσπα κ ευτυχώς για μας όταν πήγαν να μας το πάρουν γιατί είμαστε 2 άτομα πλήρωμα δεν μπόρεσαν.νομιζεις ότι νοιαστηκε κάνεις αν πηγαίνουμε μόνοι στα επείγοντα να γελάσω εδώ? Δεν πειράζει τώρα φάνηκαν πολλά πράγματα απλά περιμένουμε να δούμε το τελικό νομοσχέδιο κ από κει κ μετά αυτοί μάλλον θα το μετανιώσουν όταν θα βλέπουν τους οδηγούς του δήμου να έρχονται στο εκαβ κ τα καινούργια οχήματα που έχουν πλήρωμα έστω κ 1 να παραμένουν στα Κ.Υ κ να μην μπορούν να τα πάρουν. Όσο γι αυτό που πάμε μόνοι μας σε επείγον πρέπει να σταματήσει έστω κ με την νομική οδό

   Διαγραφή
 3. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣ/ΝΙΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. ΚΑΙ ΡΩΤΩ; ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΩΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΕΚΠΕΔΕΥΟΜΑΣΤΕ!! ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΤΟΙ. ΡΩΤΩ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΛΥΜΕΝΟΙ; ΑΝ ΝΑΙ;ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews