ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/11/15

Τι θα γίνει με τα Ασθενοφόρα στην Αλεξάνδρεια; Επικίνδυνη και απελπιστική η κατάσταση


Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Μέσω του ΠΟΛΙΤΗ έχουμε αναδείξει πολλές φορές τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη ασθενοφόρων στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου στην Ημαθία, με πληθυσμό άνω των 40.000 κατοίκων. Το ένα ασθενοφόρο που διαθέτουμε και το γεγονός ότι λειτουργεί μόνο μία βάρδια, λόγω έλλειψης οδηγών, καθιστούν την κατάσταση επικίνδυνη για τις ζωές των συμπολιτών μας.
Πριν λίγες ημέρες η δημοτική σύμβουλος κα Όλγα Μοσχοπούλου είχε αναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο ότι πρόκειται να μεταφερθούν όλα τα ασθενοφόρα στη Διεύθυνση του ΕΚΑΒ και να να δημιουργηθεί μια νέα δομή. Η κα Μοσχοπούλου πρότεινε να δημιουργηθεί μια επιτροπή από το Δήμο Αλεξάνδρειας ώστε να προλάβει τις εξελίξεις και να μην έρθουμε για ακόμα μία φορά προ τετελεσμένων γεγονότων.

Έτσι και έγινε. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας δημιούργησε μια Τριμελή Επιτροπή απαρτιζόμενη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Μπρουσκέλη, και τους δημοτικούς συμβούλου κα Όλγα Μοσχοπούλου και κ. Γιώργο Σπυρίδη.

Αυτή η επιτροπή επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες τη Διεύθυνση του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση όπως την μετέφεραν τα μέλη της επιτροπής του Δήμου είναι απελπιστική. Η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ άρχισε να μιλάει για το δικό της πόνο και τα δικά της προβλήματα, σε σημείο που αισθανθήκαμε ότι το δικό μας πρόβλημα είναι μικρό, είπαν χαρακτηριστικά τα μέλη της επιτροπής.

Όσον αφορά την φήμη ότι θα δημιουργηθεί μια νέα δομή όπου θα πάνε όλα τα ασθενοφόρα, η Διευθύντρια του ΕΚΒΑ τους απάντησε ότι μάλλον δεν θα γίνει.

Η μόνη ελπίδα πάντως για να γίνει κάτι καλύτερο για το Δήμο μας θα έρθει τον Ιανουάριο με Φεβρουάριο, όπου θα γίνουν κάποιες προσλήψεις, και που ο δήμος θα διεκδικήσει παραπάνω οδηγούς.

Μακάρι, αν και τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα.

Πηγή: opolitis.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews