ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/11/15

Στο χείλος της εξαθλίωσης το ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος, Αναλυτικό ρεπορτάζ


Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Σε απελπιστική κατάσταση έχουν περιέλθει όλα τα παραρτήματα ΕΚΑΒ από τη μία άκρη της βορείου Ελλάδος έως την άλλη, με τα Σωματεία των εργαζομένων να τονίζουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Για τις δικές τους ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Κοζάνη, μίλησε στον Alpha 96,5, o πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ, Θωμάς Σαραφίδης, επισημαίνοντας πως «οι ελλείψεις στο προσωπικό είναι πολλές, το ίδιο και στα ασθενοφόρα. Παλαιότερα τα νοσοκομεία είχαν τα δικά τους ασθενοφόρα και τα περιστατικά μοιράζονταν, ενώ τώρα όλες οι μεταφορές έχουν ανατεθεί στα ΕΚΑΒ. Μιλάμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 9 ασθενοφόρα για 300.000 κατοίκους».
Ακόμη, «η συντήρηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη με καινούριες βλάβες να αναφέρονται συνεχώς. Μέχρι στιγμής τα πιο καινούρια αυτοκίνητα είναι 4 και δεν ξεπερνούν τα 150.000χλμ», τόνισε ο ίδιος. Αναφορικά με το κομμάτι της υγιεινής, ο κ. Σαραφίδης σημείωσε ότι όλο το βάρος της καθαριότητας των ασθενοφόρων έχει πέσει στο προσωπικό. «Παλεύουμε να τα κρατήσουμε καθαρά, αφού συνεργεία απολύμανσης δεν υπάρχουν», απάντησε ο ίδιος. Δεν παρέλειψε μάλιστα να προσθέσει ότι τα χρωστούμενα για τους τελευταίους μήνες του 2014, καθώς και για όλο το 2015 δεν έχουν καταβληθεί με το ποσό ξεκινάει από 1.000 -2.500€/ άτομο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κοζάνης.

Εξίσου προβληματική η κατάσταση και στην Καβάλα, με τον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ, Δημήτρη Πουλόπουλο, να δηλώνει σκεπτικός ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων. «Οι λόγοι κινητοποίησης είναι ξεκάθαρη. Τα ΕΚΑΒ κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν το στόλο τους καθαρό και λειτουργικό. Αυτή τη στιγμή έχουμε τρία λειτουργικά ασθενοφόρα από το 1998 με πάνω από 600.000χλμ. Τα καινούρια μας αποκτήματα είναι δύο ασθενοφόρα του 2014, με 400.000χλμ μετακινήσεων. Ωστόσο δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να επανδρωθούν, ώστε να είναι «ετοιμοπόλεμα» σε όλες τις βάρδιες», συμπληρώνει ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, Αντώνιος Τερζής, αναφέρθηκε  στις ελλείψεις προσωπικού και ασθενοφόρων, σε όλο το εύρος ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. «Όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό αυτή τη στιγμή τα ΕΚΑΒ ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επανδρώνουν 150 άτομα, εκ των οποίων τα 115 είναι στο δρόμο. Οι ανάγκες για επιπλέον προσωπικό φτάνουν τα 60 άτομα, ωστόσο η διοίκηση από την Αθήνα μας ενημέρωσε για 25».
Σχετικά με τα αυτοκίνητα υπογράμμισε ότι η ανατολική Μακεδονία και Θράκη εξυπηρετούνται από 14 ασθενοφόρα. «Αυτή τη στιγμή “τρέχει” ένας διαγωνισμός ΕΣΠΑ, από τον οποίο περιμένουμε ότι θα επωφεληθούμε. Μιλάμε για ένα-δύο επιπλέον ασθενοφόρα/ ΕΚΑΒ», επισήμανε ο ίδιος.
Για το ζήτημα της καθαριότητας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να κρατήσουν τον στόλο καθαρό και λειτουργικό. «Δεν υπάρχουν καθόλου συνεργεία απολύμανσης, ούτε και χώρος για να καθαριστούν τα αυτοκίνητα. Το προσωπικό προσπαθεί να διατηρήσει λειτουργική κατάσταση τα ασθενοφόρα, αλλά δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να το κάνουν», κατέληξε ο ίδιος.

Ρεπορτάζ: Μαρκέλλα Χαζάκη

Πηγή: alpha965.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews