ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/11/15

ΕΚΑΒ και ΕΣΥ δοκιμάζονται από τις διακομιδές και την περίθαλψη των προσφύγων


Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Ισχυρούς κραδασμούς προκαλεί στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας το κύμα των προσφύγων. Περίπου 2.000 πρόσφυγες ή μετανάστες έχουν λάβει περίθαλψη σε δημόσιο νοσοκομείο, με την δαπάνη της νοσηλείας τους να εκτιμάται σε περίπου 800.000 ευρώ. Επιπλέον, κατά το τρέχον έτος καταγράφηκε  αύξηση 42% σε διακομιδές του ΕΚΑΒ από την νησιωτική χώρα προς την Αττική σε σύγκριση με το 2014 – αύξηση που από τον περασμένο Ιούνιο έως και σήμερα υπερβαίνει το 103%.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε –μεταξύ άλλων- ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Γιάννης Μπασκόζος, στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου για τη μετανάστευση, η οποία διοργανώθηκε στη Ρώμη από το Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

Περί τους 4.950 πρόσφυγες φτάνουν κατά μέσο όρο καθημερινά στην Ελλάδα. Συνολικά, όπως ανέφερε ο κ. Μπασκόζος, από την αρχή του έτους 689.686 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη χώρα μέσω της θαλάσσιας οδού του ανατολικού Αιγαίου. Πάνω από 3.500 πρόσφυγες εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ ο μέσος όρος αφίξεων στην Ελλάδα, σε ημερήσια βάση, ξεπερνά τις 4.950. Ο κ. Μπασκόζος επεσήμανε την προσφορά του ελληνικού πληθυσμού, του υγειονομικού προσωπικού, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και όλων των αλληλέγγυων πολιτών για την αντιμετώπιση των ζητημάτων Υγείας των προσφύγων και μεταναστών.

Ωστόσο, επισήμανε πως «η ανάπτυξη πολιτικών για την επαρκή αντιμετώπιση των υγειονομικών αναγκών των μεταναστών και των σχετικών ανισοτήτων στην Υγεία, αποτελούν προκλήσεις ζωτικής σημασίας για τη Δημόσια Υγεία των ευρωπαϊκών κρατών και είναι αλληλένδετη με την ασφάλεια της Υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο».  Σε ότι αφορά την Ελλάδα, ανέφερε ότι έχει αρχίσει η υλοποίηση της δέσμευσης της χώρας για τη δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης (hot spots).
Δημοσιεύτηκε 24/11/2015

Πηγή: arouraios.gr


Δείτε το Δελτίο Τύπου - Ομιλία Ι. Μπασκόζου - Διάσκεψη Π.Ο.Υ. – Ρώμη

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews