ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/11/15

«Περσέας» και «Σώστρατος» εκκενώνουν το ΠΑΓΝΗ, Συμμετοχή και του ΕΚΑΒ, Βίντεο


Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Με επιτυχία η άσκηση στο ΠΑΓΝΗ
Η ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών της υγείας για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσεων και φυσικών καταστροφών επισημάνθηκε χθες στο πλαίσιο μεγάλης άσκησης ετοιμότητας σεισμού που έγινε στο ΠΑΓΝΗ παρουσία του διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Νίκου Παπαευσταθίου.
Το σενάριο προέβλεπε κατάρρευση τμημάτων κλινικών λόγω σεισμού, εκκένωση των θαλάμων και μεταφορά των ασθενών εκτός του κατεστραμμένου κτιρίου.
Στην άσκηση, εκτός από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, η Τροχαία, το ΕΚΑΒ, εθελοντικές οργανώσεις, ο Ερυθρός Σταυρός κ.ά.
Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία περίπου 2 ώρες αργότερα ενώ παρών ήταν και ο υπεύθυνος διενέργειας ασκήσεων, γιατρός δημόσιας υγείας Ν. Μίχος.
Οι ασθενείς είχαν ενημερωθεί για την άσκηση ωστόσο πολλοί επισκέπτες του νοσοκομείου έμειναν έκπληκτοι βλέποντας όλη αυτή την κινητοποίηση μέχρι να πληροφορηθούν τι συμβαίνει.
“Είναι σημαντικό να γίνονται συχνά τέτοιες ασκήσεις στα νοσοκομεία” είπε στην “Π” ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Παπαευσταθίου.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν παραλείψεις και έγιναν παρατηρήσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς ως προς τη βελτίωση της ετοιμότητας κατά την εφαρμογή των σχεδίων αντιμετώπισης κρίσεων.
Όπως τονίστηκε επίσης στη σύσκεψη από τη Διοίκηση του ΕΚΕΠΥ, αλλά και από ίδιους τους συμμετέχοντες στην άσκηση, προκύπτει η ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας σε θέματα ετοιμότητας σε καταστάσεις κρίσεων και βελτίωσης ως προς την συνεργασία και συντονισμό με τους άλλους ήδη εκπαιδευμένους φορείς όπως, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Ερυθρό Σταυρό, κά.

Θα γίνουν κι άλλες ασκήσεις
Στην κατεύθυνση αυτή, προτάθηκε ο προγραμματισμός και η διεξαγωγή μικρότερης κλίμακας συχνών προληπτικών ασκήσεων εφ εξής, σε κάθε νοσοκομείο της Κρήτης, σε συνεργασία και υπό τον συντονισμό της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Διοικήσεων και του εμπλεκόμενου προσωπικού του ΕΣΥ στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων.

Πηγή: patris.gr


«Περσέας» και «Σώστρατος» εκκενώνουν το ΠΑΓΝΗ

Άσκηση εκκένωσης, στο πλαίσιο της εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων του ΕΚΕΠΥ «ΠΕΡΣΕΑΣ» και «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με το σενάριο, εκκενώθηκε ο 4ος όροφος του νοσοκομείου καθώς γκρεμίστηκε μια πτέρυγα λόγω σεισμού, ενώ γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου, όπου πραγματοποιήθηκε η καταγραφή τους. Αργότερα θα στηθούν σκηνές διαλογής στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, ώστε να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, ενώ συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί από άνδρες της πυροσβεστικής και διασώστες.

Η άσκηση εκκένωσης εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο.

Εκκενώθηκε το ΠΑΓΝΗ στο πλαίσιο άσκησης
Βίντεο

Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοε 2015
Νέα Τηλεόραση Κρήτης
Πηγή: neatv.gr 

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews