ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/11/15

ΠΟΠ ΕΚΑΒ, Συνάντηση με τον Αν.Υπουργό Υγείας κο Πολάκη στα Χανιά


Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Σήμερα το πρωί στα Χανιά έγινε συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων και εκπρόσωπου της Π.Ο.Π. ΕΚΑΒ με τον Αν. Υπουργό Υγείας κο Παύλο Πολάκη.
Του τέθηκαν κάποια θέματα από τον αντιπρόεδρο της ΠΟΠΕΚΑΒ Σφακιανάκη Μάριο και κάποια τοπικού ενδιαφέροντος από το Σωματείο Χανίων.
Δεσμεύθηκε ότι την Τρίτη 24 Νοεμβρίου μετά τις κινητοποιήσεις θα δεχθεί στο γραφείο του αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ (Αθήνας).
Για προσλήψεις προσωπικού δεσμεύθηκε για εκατό νέες προσλήψεις πληρωμάτων στην προκήρυξη για την Υγεία που θα γίνει τον Φεβρουάριο. Στην ερώτηση για την κατανομή των θέσεων είπε ότι θα την κάνει το υπουργείο δίνοντας βάρος στο Αιγαίο υπολογίζοντας περίπου τις μισές θέσεις και αφού λάβει υπόψη τυχών εισηγήσεις σωματείων, ομοσπονδίας και διοίκησης.
Για την προμήθεια ασθενοφόρων εκτός των 90 που προχωρεί η αγορά τους δεν υπάρχει κάτι άλλο αναγνωρίζοντας την ανάγκη ανανέωσης όλου του στόλου. Επίσης θα κοιτάξουν να πάρουν ότι ασθενοφόρο υπάρχει και δεν ανήκει στο ΕΚΑΒ όπως των Κ.Υ.  και να τα δώσουν στο ΕΚΑΒ.
Για την ενσωμάτωση των οδηγών των Κ.Υ. είπε ότι αναβάλετε προς το παρόν καθώς είδαν ότι μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει. Θα γίνει συνολικός σχεδιασμός από το Υπουργείο.
Για το συνταξιοδοτικό αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχει διασώστης ετών 67.
Για τον οργανισμό είπε ότι θα δημιουργηθεί νέος λαμβάνοντας υπόψη τυχών προτάσεις.
Για τις εκτός έδρας μετακινήσεις συμφωνεί να εξαιρεθούμε από τον νόμο και ότι θα το δουν με το Υπουργείο Οικονομικών.
Για το θέμα της δαπάνης στολής και του ασφαλιστήριου συμβολαίου είπε ότι δεν το ήξερε και ότι θα το δει.
Για το ΙΕΚ επίσης δεν ήταν ενημερωμένος και ότι θα το κοιτάξει. Του τονίσαμε την ανάγκη παράτασης του ταχύρυθμου για να το παρακολουθήσουν όσοι συνάδελφοι δεν μπορούν να πάρουν την άδεια ασκήσεως.
Επίσης μας είπε ότι έχει διαπιστώσει άνιση κατανομή του προσωπικού του ΕΚΑΒ και ότι θα κοιτάξουν να δυναμώσουν τομείς υποστελεχωμένους και που έχουν πραγματική ανάγκη.
Για τα οφειλόμενα δεν είχαμε καμία απάντηση

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΠ ΕΚΑΒ

Σφακιανάκης Μάριος

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews