ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/11/15

Συγκεντρώσεις και πορείες κατά της λιτότητας, Το ΕΚΑΒ στη πρώτη γραμμή


Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Με στόχο να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει και η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.


zougla.gr

«Παραλύει» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Πρόκειται για την πρώτη πανεργατική απεργία που διοργανώνεται επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Η βαριά φορολογία, η αβεβαιότητα για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της α’ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, και οι σαρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό βγάζουν σήμερα στους δρόμους χιλιάδες εργαζομένους και συνταξιούχους, οι οποίοι ζητούν την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων που πλήττουν το εισόδημά τους και τους καταδικάζουν να ζουν μέσα στην ανασφάλεια. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας «νεκρώνουν», ενώ σημαντικά προβλήματα προκαλούνται στα ΜΜΜ, στις πτήσεις και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.


Οι μαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς, η οποία θα ξεκλειδώσει τις υποδόσεις 2+1 δισ. ευρώ και κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με βάση την απόφαση τουEurogroup της προηγούμενης Δευτέρας, πρέπει να υπάρξει συμφωνία επί των ανοικτών θεμάτων (ισοδύναμα ΦΠΑ στην εκπαίδευση, 100 δόσεις, κατώτατες τιμές στα γενόσημα, «κόκκινα» δάνεια), η οποία θα περάσει από το Euroworking Group, το αργότερο έως και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

Δείτε τη συνέχεια εδώ


Πηγή: zougla.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews