ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/11/15

Άσκηση ετοιμότητας στις σήραγγες της Περιμετρικής Πατρών, Βίντεο


Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Για το λόγο αυτό, πραγματοποιούνται τακτικά ασκήσεις ετοιμότητας με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση συμβάντος, καθώς και την αξιολόγηση των διαδικασιών που εφαρμόζονται από κάθε εμπλεκόμενο μέρος.

Προ ημερών, πραγματοποιήθηκε άσκηση μεγάλης κλίμακας με τη συμμετοχή όλων των φορέων έκτακτης ανάγκης -Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων και ΕΚΑΒ- στη σήραγγα «Αγ. Βαρβάρα» της Περιμετρικής Πατρών, στην κατεύθυνση προς Πύργο.

Οι παρατηρητές των υπηρεσιών που έλαβαν μέρος στην άσκηση κατέγραψαν τις ενέργειες αρμοδιότητάς τους με τελικό σκοπό την κοινή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας και τον Αρμόδιο Ασφάλειας Σηράγγων της Ολυμπίας Οδού και την υποβολή προτάσεων βελτίωσης.

Στην Ολυμπία Οδό η οδική ασφάλεια είναι μέλημα πρώτης προτεραιότητας.

Ασκήσεις σε σήραγγες μήκους 500μ. και πλέον, προβλέπονται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία και πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ συχνά προσομοιώσεις ή /και ασκήσεις πραγματοποιούνται και στα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα. 

Η Περιμετρική Πατρών περιλαμβάνει 12 σήραγγες, συνολικού μήκους 5 χλμ. εκ των οποίων τέσσερις έχουν μήκος μεγαλύτερο από 500μ. Πρόκειται για τις σήραγγες «Αγ. Βαρβάρα» και «Γηροκομείο» και στα δύο ρεύματα, των οποίων το μήκος κυμαίνεται από 640 έως 840 μέτρα.

Το 2011 αντίστοιχη άσκηση μεγάλης κλίμακας είχε πραγματοποιηθεί στη Σήραγγα «Γηροκομείο».

Δείτε στο video που ακολουθεί χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της άσκησης από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ) Περιμετρικής Πατρών, καθώς και από τον τόπο της άσκησης και την επέμβαση των υπηρεσιών. Το ΚΔΚ είναι επιφορτισμένο με την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και το συντονισμό των περιπόλων και του προσωπικού της εταιρίας Λειτουργίας για την ασφαλή διακοπή και εκτροπή της κυκλοφορίας, όσο οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επεμβαίνουν στο συμβάν. 

Δείτε το video


Δημοσιεύτηκε στις 24 Νοε 2015

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews