ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/11/15

MSF , Αναζητούνται Γιατροί, Νοσηλευτές και Διασώστες για την επείγουσα παρέμβαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα Νησιά Βορείου και Νοτιοανατολικού Αιγαίου


Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Εργασία σε αποστολή
Γιατρός, Νοσηλευτής, Διασώστης
10/11/2015

Θέσεις : Γιατρός, Νοσηλευτής, Διασώστης
Oργάνωση : Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF)
Αποστολή :Ιατρική και Ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες
Τόπος Εργασίας: Νησιά Βορείου και Νοτιοανατολικού Αιγαίου
Έναρξη : Άμεσα
Διάρκεια : Σύμβαση Αορίστου χρόνου με 2μηνη δοκιμαστική περίοδο
Αιτήσεις έως : 30/11/2015

Γενική επισκόπηση των δραστηριοτήτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Από την αρχή του έτους έως  αρχές Νοεμβρίου 2015: 608.970 άνθρωποι κατέφθασαν στα ελληνικά νησιά (ο αντίστοιχος αριθμός για το 2014 είναι: 43.500 άτομα).

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι πέθαναν στα νερά του Αιγαίου κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, αριθμός διπλάσιος από τον αντίστοιχο των τελευταίων 8 μηνών.

Ένα ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των νεοεισερχόμενων καταφτάνει στην Λέσβο, όπου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν τις δράσεις τους τον Ιούνιο του 2015, σκοπεύοντας να ανταποκριθούν βοηθητικά στην κάλυψη των αναγκών αυτών των ανθρώπων αναφορικά με την ιατρική υποστήριξη και την βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης.

Το 20% των ανθρώπων εισέρχεται σε νησιά των Δωδεκανήσων, όπου δεν υπάρχει καμία οργανωμένη Υπηρεσία Υποδοχής από το κράτος (και κατ’ επέκταση καμία δυνατότητα πρόσβασης σε στέγαση, σίτιση, ιατρική υποστήριξη και εγκαταστάσεις υγιεινής). Τον Δεκέμβριο του 2014, έπειτα από 4 μήνες μιας μακροπρόθεσμης σε διάρκεια και κατεπείγουσας σε περιεχόμενο παρέμβασης στο νησί της Κω, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αποφάσισαν να αποσυρθούν, καθώς κατέληξαν στην θλιβερή διαπίστωση ότι το υπάρχον επίπεδο διαβίωσης αυτών των ανθρώπων, μετριάζει δραματικά την αποτελεσματικότητα της ιατρικής παρέμβασης. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επέστρεψαν στο νησί της Κω τον Μάρτιο του 2015 και έκτοτε παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως και ψυχολογικής υποστήριξης· διανέμουν είδη πρώτης ανάγκης και συμβάλουν στην βελτιστοποίηση των εγκαταστάσεων υγιεινής και στέγασης.

Τον Ιούνιο του 2015, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εισήγαγαν κινητές μονάδες στα νησιά της Λέρου και της Καλύμνου και επιφορτίστηκαν με το έργο καλυτέρευσης των συνθηκών διαμονής και υγιεινής για τους νεοεισερχόμενους.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που αφικνείται στην Ελλάδα συνεχίζει το ταξίδι μέσω της ΠΓΔΜ. Τον Οκτώβριο, κατά μέσο όρο 5.500 άνθρωποι διέσχισαν την συνοριακή γραμμή ανά ημέρα. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν παρουσία στο διασυνοριακό χωριό της Ειδομένης από τον Μάρτιο του 2015, παρέχοντας ιατρικές κινητές μονάδες και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης· διανέμοντας είδη πρώτης ανάγκης· εγκαθιστώντας σημεία παροχής πόσιμου νερού και έχοντας επιφορτιστεί με δράσεις σχετικές με τις εγκαταστάσεις υγιεινής και στέγασης.

Στην Αθήνα  από τον Οκτώβριο του 2014, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποιούν πρόγραμμα ιατρικής αποκατάστασης αιτούντων ασύλου και μεταναστών, θυμάτων βασανιστηρίων, σε συνεργασία με δύο ελληνικές οργανώσεις (του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Συνειρμού/ Βαβέλ).

Αναζητούμε Γιατρούς, Νοσηλευτές και Διασώστες με εκπαίδευση ALS/ATLS/PHTLS ή πιστοποιητικό επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας με πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας για την επείγουσα παρέμβαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα Νησιά Βορείου και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Το προσωπικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) λαμβάνει σύμβαση έμμισθης εργασίας και κοινωνική ασφάλιση.

Παρακαλούμε στείλτε το βιογραφικό σας μαζί με συνοδευτική επιστολή στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

Πηγή: msf.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews