ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/12/15

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Ενημερωτική Ανακοίνωση και Πορεία διαμαρτυρίας στις 11/12

Ενημερωτική Γενική Συνέλευση στην πρωινή βάρδια 10/12/2015
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Συνεχίστηκε για 2η ημέρα η επίσχεση εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Ενημερωτική Ανακοίνωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας το Σάββατο 11/12


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 10-12-2015
Αρ.πρωτ 537                                             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Συνέχιση επίσχεσης εργασίας – ενημέρωση

Συνάδελφοι,
Με την έναρξη της επίσχεσης εργασίας, (9/12/2015), αναδείξαμε στα ΜΜΕ, τόσο τα οικονομικά όσο και τα θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα του Οργανισμού μας. Πραγματοποιήσαμε πορεία διαμαρτυρίας και απεργιακές γενικές συνελεύσεις, για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για όλες τις εξελίξεις.
Σήμερα συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και μας ενημέρωσε ότι :
1) Σε σχέση με τα εξαιρέσιμα, πιστώθηκαν στον κωδικό του ΕΚΑΒ τα χρήματα που αφορούν το Δ’ τρίμηνο του 2015 και ότι θα πληρωθούν στις 27 Δεκεμβρίου οι μήνες Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος. (Βέβαια προϋπόθεση για αυτό είναι ότι έως τις 18 Δεκεμβρίου που κλείνει η ΕΑΠ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία). Δυστυχώς για τον Δεκέμβριο του 2014 και Δεκέμβριο του 2015 δεν βρέθηκε λύση μέχρι στιγμής για τα χρήματα που υπολείπονται.
2) Για τις αμοιβές εκτός έδρας που εκκρεμούν, θα καταβληθούν, μέχρι και τον Δεκέμβριο 2014  κάποια παραρτήματα.
3) Μας ενημέρωσε, ότι σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση από Δευτέρα, θα περιέχει εξαιρέσεις από τον Νόμο 4336 σε θέματα που είχαμε επισημάνει και στον Υπουργό Υγείας. Όπως την καταβολή της δαπάνης στολής ΜΟΝΟ για το έτος 2016,την εξαίρεση του ΕΚΑΒ από την νέα νομοθεσία για τα εκτός έδρας, την ασφαλιστική κάλυψη από ατύχημα εν ώρα εργασίας και την χορήγηση της πτητικής αποζημίωσης και στους διασώστες του ΕΚΑΒ που εκτελούν αεροδιακομιδές.
4) Επειδή πάντα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, ακούνε λόγια και δεν βλέπουν έργα, παρά μόνο μετά από κινητοποιήσεις, ακόμα και για τα αυτονόητα, ζητάμε άμεση συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και δέσμευση για υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.
Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων θα ενημερώνει συνεχώς τους συναδέλφους για την πορεία των εξελίξεων.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 10-12-2015
Αριθ. Πρωτ.538                                         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 11-12-2015

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, βρίσκονται για δεύτερη μέρα σε επίσχεση εργασίας, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και ταυτόχρονα, σε διαρκή αγώνα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους, που είναι γνωστά και στο Υπουργείο Υγείας.
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να βρίσκονται αύριο (11-12-2015) στις 9:30 το πρωί, στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ στην Κ.Υ, για να πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Υγείας και να επιδιώξουμε, συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με στόχο την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας όσο και των σοβαρών προβλημάτων του Οργανισμού.


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews