ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/12/15

ΠΟΕΔΗΝ, Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 15/12 στις 10π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας για απόσυρση του Μισθολογίου


Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 15/12 στις 10π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας για απόσυρση του Μισθολογίου

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Τρίτη 15/12 στις 18:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ


Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
ΑΘΗΝΑ 14/12/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1115

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Καλούμε:
- Την ΤΡΙΤΗ 15/12/2015 σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10π.μ. έξω από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων και τους Εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου.
- Την Τρίτη 15/12/2015 και ώρα 18:00 σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ

Για να ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΟΥΜΕ και να ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ την ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ.

Άλλο ένα ψέμα της Νεομνημονιακής κυβέρνησης είναι οι αυξήσεις στους Μισθούς των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων με το Νομοσχέδιο που συνέταξε η ΤΡΟΪΚΑ, μετέφρασε η κυβέρνηση από τα αγγλικά στα ελληνικά και το προώθησε στη Βουλή προς ψήφιση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Μεταξύ άλλων:
  • Μειώνεται το Επίδομα Ευθύνης των Προϊσταμένων των τμημάτων, της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων στα 150€ (από 250€).
  • Οι βασικοί μισθοί μειώνονται δραστικά. Ως εκ τούτω οι νεοδιόριστοι και οι νέοι υπάλληλοι στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη θα έχουν μικρότερο μηνιαίο μισθό από τους υφιστάμενους σήμερα.
  • Ο συντάξιμος μισθός θα μειωθεί περαιτέρω. Η προσωπική διαφορά είναι στάχτη στα μάτια καθ’ ότι παραμένει ευάλωτη για περικοπή σε μελλοντικές μισθολογικές παρεμβάσεις (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3).
  • Τα νυκτερινά – αργίες – υπερωρίες πετσοκόβονται, αφενός επειδή υπόκεινται σε ποσοστιαία μείωση και αφετέρου επειδή μειώνεται το ωρομίσθιο (1/280 σε μικρότερο βασικό μισθό).
  • Σε περίπτωση μετάταξης του υπαλλήλου παύει να καταβάλλεται η προσωπική διαφορά.
  • Το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας τίθεται σε αμφισβήτηση αφού το σχετικό καθεστώς θα ευθυγραμμιστεί με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία έως 31/12/2017. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υφίστανται Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα στα οποία να χορηγείται Μισθολογικό Επίδομα. Δηλαδή προωθείται η αφαίρεση δικαιούχων ή η συνολική κατάργηση του Επιδόματος.
  • Περικόπτεται το Επίδομα Παραμεθόριων Περιοχών σε εργαζόμενους πολλών Νοσοκομείων καθ’ ότι επανακαθορίζονται οι δικαιούχοι.
  • Παγώνει η μισθολογική εξέλιξη στα κλιμάκια έως 31/12/2017. Μία από τα ίδια με το προηγούμενο μισθολόγιο (Ν. 4024/2011).
  • Συνδέεται η αμοιβή με την Αξιολόγηση η οποία θα καθορισθεί με ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ (ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΔΕΧΘΟΥΜΕ).

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews