ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/12/15

Ζίννια 2015 Μας Ενώνουν, Εις μνήμην Βουρβαχάκη – Κελαράκη, Σκέψεις που τρέχουν σε φίλους που λείπουν


Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Για τρίτη χρονιά φέτος ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης περιφέρειας Κρήτης "Ευάγγελος Κελαράκης" διοργάνωσε τα «Ζίννια»

Σκέψεις που τρέχουν σε φίλους που λείπουν

Όπως γίνεται εδώ και δύο χρόνια, έτσι και φέτος, για τρίτη χρονιά  το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης "Ευάγγελος Κελαράκης" διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 11-12-2015 τα "Ζίννια 2015" στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, μια ημέρα μνήμης εφάμιλλη των αξιών τους.
Η ημερίδα, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, συνδύασε την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό, την προσφορά. Με θέμα την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), την πνιγμονή από ξένο σώμα και την θέση ανάνηψης- ασφαλείας.

Στην ημερίδα, η οποία ήταν υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, έγινε επίσης ένα αφιέρωμα στο ΕΚΑΒ, στον ρόλο του στην κοινωνία και στο χώρο της υγείας, με ομιλητή τον Συντονιστή Δ/ντη Ιατρικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ Δημήτρη Πύρρο.

Παράλληλα φέτος έδωσαν όλοι μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του ΠΑΓΝΗ, στο χώρο της εκδήλωσης πολλοί συμμετέχοντες έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Μια διαδικασία ανώδυνη, απλή αλλά ταυτόχρονα σωτήρια και ελπιδοφόρα.

Τέλος για μια ακόμα φορά, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης "Ευάγγελος Κελαράκης" που διοργάνωσε την εκδήλωση, ευχαριστεί από καρδιάς όλους εκείνους που άμεσα και χωρίς κανένα όφελος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συμμετέχοντας και βοηθώντας με οποιονδήποτε τρόπο.
Ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΠ ΕΚΑΒ Μάριος Σφακιανάκης με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης "Ευάγγελος Κελαράκης" Νίκο Καλογιαννάκη

Δηλώσεις Νίκου Καλογιαννάκη (πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης "Ευάγγελος Κελαράκης")
Για όλους τους εργαζόμενους εδώ στην Κρήτη, η παρουσία του Βαγγέλη και του Δημήτρη είναι ακόμη αισθητή. Πορευόμαστε στην σκέψη και το έργο τους. Ήταν δύο μεγάλες προσωπικότητες για το ΕΚΑΒ Κρήτης. Η εκπαίδευση, η μάθηση και η προσφορά τους στον κόσμο ήταν ο σκοπός τους. Ακόμη και σήμερα νιώθουμε ένα κενό, μια αδικία, μια αγανάκτηση, γιατί να γίνει;
Η εκδήλωση γίνεται για τρίτη χρονιά. Το θέμα είναι η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) μαζί με παράλληλες δράσεις.
Φέτος θα γίνει ανάπτυξη του θέματος «Ο ρόλος και η εξέλιξη του ΕΚΑΒ στα 30 χρόνια λειτουργίας του» καθώς και στο χώρο της εκδήλωσης πολλοί συμμετέχοντες θα γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Θέλουμε να συμμετέχουν όλες οι ηλικίες.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης "Ευάγγελος Κελαράκης" και υπεύθυνος για την οργάνωση «Ζίννια 2015» Νίκος Καλογιαννάκης

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο διοργανώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης "Ευάγγελος Κελαράκης" σε συνεργασία της ΠΟΠ ΕΚΑΒ και των μελών σωματείων της με τη στήριξη και τη συμμετοχή του ΕΚΑΒ.
Με την βοήθεια των εθελοντικών ομάδων Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου, «ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ» και Προνοσοκομειακή Φροντίδα.
Πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης "Ευάγγελος Κελαράκης" είναι ο Νίκος Καλογγγιαννάκης, Αντιπρόεδρος ο Σάββας Χατζηκωνσταντίνου και Γ. Γραμματέας ο Χαράλαμπος Φετοκάκης.

Στη μέση η υπεύθυνη οργάνωσης της εκπαίδευσης Μαρία Νινιράκη

Αριστερά η υπεύθυνη οργάνωσης  Ευφροσύνη Ματθαιάκη

Ο Συντονιστής Δ/ντης Ιατρικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος με τον υπεύθυνο Επιχειρησιακού Κέντρου ΕΚΑΒ Ηρακλείου Γιάννη Ζαφειρίου

 Ο εκπαιδευτής Νίκος ΜυρωδιάςΟ εκπαιδευτής Μιχάλης Μαρκάκης


Ο εκπαιδευτής Ροκαδάκης Μανώλης


Ο εκπαιδευτής Μανώλης ΚαλεμάκηςΦωτογραφίες
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews