ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/12/15

Δραματική η κατάσταση στο ΕΚΑΒ της Δυτικής Ελλάδας, Συνέντευξη Χαράλαμπος Κουλέτος-πρόεδρος του Σωματείου Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας

Ο πρόεδρος του «Σωματείου Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας» Χαράλαμπος Κουλέτος

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Δραματική η κατάσταση στο ΕΚΑΒ της Δυτικής Ελλάδας
patrisnews.com

ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΝΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Ούτε με ένα ασθενοφόρο δεν ενισχύθηκαν η Ηλεία και Αχαΐα από την κατανομή των 39 οχημάτων που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας προχθές.

Η σύμβαση που υπεγράφη αφορά την ενίσχυση της Κρήτης και της Ηπείρου, ενώ το ακόμα χειρότερο είναι ότι και η σύμβαση που αναμένεται για τα επόμενα 96 ασθενοφόρα, αφήνει πάλι εκτός της Δυτική Ελλάδα και προορίζεται ως επί το πλείστον για το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη αν συνυπολογίσει κανείς ότι ως το τέλος του έτους δεν υπάρχουν κονδύλια για την επισκευή των ασθενοφόρων που έχουν υποστεί βλάβη και παραμένουν… παρκαρισμένα στα συνεργεία, χωρίς να διαφαίνεται σύντομη προοπτική επισκευής.


«Οι ελλείψεις είναι δραματικές στον στόλο του ΕΚΑΒ, και ειδικά στα απομακρυσμένα σημεία της περιφέρειας. Αυτή τη στιγμή στην Πάτρα έχουμε 11 ασθενοφόρα σε κίνηση και άλλα τόσα στο συνεργείο. Ανά πάση στιγμή, λόγω της χρήσης, κινδυνεύουμε να χάσουμε κι άλλα από βλάβη. Αν δεν γίνει κάτι σύντομα, οι συμπολίτες μας θα είναι εκτεθειμένοι σε διαρκή κίνδυνο. Στην Ηλεία υπάρχουν τρία ασθενοφόρα για όλο τον νομό. Αν σκεφτούμε ότι γίνονται καθημερινά 4-5 διακομιδές προς την Πάτρα, μένει μια περιοχή με ορεινούς όγκους, κακοκαιρία και δυσπρόσιτα σημεία μόνο με δύο ασθενοφόρα» δηλώνει στην εφ.Πατρίς ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Κουλέτος και επισημαίνει την εξάντληση του προσωπικού του ΕΚΑΒ, αφού ειδικά στις περιοχές του Πύργου, των Καλαβρύτων, κ.ά. το προσωπικό δεν έχει κάνει καθόλου χρήση της άδειας του 2015 και πασχίσει να πάρει την άδεια του 2014.

«Στον τομέα του Πύργου έχω πληροφορηθεί ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι σε Πύργο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Καλάβρυτα και Ναύπακτο υπάρχει μισή άδεια του 2014 αχρησιμοποίητη, ενώ του 2015 δεν την έχουν αγγίξει καν. Κινδυνεύουν να τη χάσουν λόγω της μεγάλης έλλειψης σε προσωπικό» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφ.Πατρίς ο κ.Κουλέτος.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η οικονομική κρίση έχει ωθήσει τους πολίτες να χρησιμοποιούν με ευκολία το ασθενοφόρο σαν… ταξί, κάτι που έχει ως συνέπεια να το καλούν ακόμα και με περισσή ευκολία, δίχως να υπάρχει πραγματική ανάγκη, με συνέπεια να το στερούνται συχνά συμπολίτες μας που το χρειάζονται πραγματικά.

«Πρέπει οι υπεύθυνοι να μεριμνήσουν το ταχύτερο δυνατόν, για να μην ξανακινδυνεύσει συμπολίτης. Δεν ξέρουμε πώς και ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αλλά ήδη είναι δραματική» συμπληρώνει στην εφ.Πατρίς ο κ. Κουλέτος.
Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Δημοσιεύτηκε 18/12/2015

Πηγή: patrisnews.comΔείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews