ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/12/15

Ερώτηση Δανέλλη για τις διακομιδές ασθενών από το ΕΚΑΒ


Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Σε ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας – Ναυτιλίας και Αιγαίου,  προχώρησε ο βουλευτής με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με την διακομιδή σοβαρών περιστατικών υγείας, από την νησιωτική περιφέρεια, που χρήζουν άμεσης μεταφοράς σε ανώτερες μονάδες υγείας – Νοσοκομεία της χώρας.
Η διακομιδή από το νησί της Πάρου – Αντιπάρου  μέχρι πρότινος γινόταν κυρίως με το μέσο της αεροδιακομιδής, διότι το Βελέντζειο Ίδρυμα Πρόνοιας και Μορφώσεως Ν.Π.Ι.Δ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου), με έδρα και δραστηριότητα στην Πάρο, νόμιμα εκπροσωπούμενο, από το έτος 2007 διαθέτει για το σκοπό αυτό αεροσκάφος – ασθενοφόρο, ειδικά διαμορφωμένο πιστοποιημένο, ασφαλισμένο και εγκεκριμένο, τα έξοδα του οποίου καλύπτονται από το ίδιο το ‘Ίδρυμα.

Λόγω όμως της οικονομικής κρίσης και της μείωσης  των εσόδων του ιδρύματος, το αεροσκάφος σχεδόν παροπλίσθηκε, αφού τα έσοδα από το Ίδρυμα δεν μπορούσαν να καλύψουν τις δαπάνες του, με αποτέλεσμα οι διακομιδές των σοβαρών περιστατικών να γίνονται κυρίως με πλωτά μέσα, τα οποία όμως επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο με μεγάλο οικονομικό κόστος, οι δε υπηρεσίες που παρέχουν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπηρεσίες που παρέχει ένα αεροσκάφος ασθενοφόρο το οποίο έχει πιστοποιηθεί και διατεθεί γι’ αυτό το σκοπό. 
Σύμφωνα με τον βουλευτή Ηρακλείου, δημιουργούνται τα ερωτήματα γιατί μέχρι σήμερα  τα συναρμόδια Υπουργεία και κυρίως το Υπουργείο Υγείας ως εποπτεύουσα αρχή του ΕΚΑΒ, δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των τοπικών φορέων και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος για άμεση λύση στο επείγον αυτό θέμα, και την ένταξη του συγκεκριμένου αεροσκάφους στο δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του ΕΚΑΒ, που ως αποτέλεσμα θα έχει την μείωση των δαπανών στις μεταφορές των επειγόντων περιστατικών υγείας στους συνανθρώπους μας από την νησιωτική περιφέρεια;

 πηγη: www.ekriti.gr

Για το ΕΚΑΒΝews: Χουλιάρας Βασίλης

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews