ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/12/15

Εκπαίδευση πολιτών από το ΕΚΑΒ Άρτας, Τοποθέτηση φορητού απινιδωτή στην κεντρική πλατεία της ΆρταςΤρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Το ΕΚΑΒ Άρτας συμμετέχει στην Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης Ενημέρωση των πολιτών και επιδείξεις

Με αφορμή την καθιέρωση της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης (12 έως 19 Δεκεμβρίου 2015) ως τιμή στους αδικοχαμένους συναδέλφους του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, το ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας – Παράρτημα Ιωαννίνων έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών σε πρακτικές δεξιότητες Βασικής Υποστήριξης της Ζωής για τις πρωτεύουσες των Νομών διοικητικής ευθύνης του (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα).

Στην πόλη της Άρτας, η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 (ώρες: 10.30 έως 14.00) στην κεντρική πλατεία στον Άγιο Δημήτριο, με την ευγενική αρωγή και συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Αρταίων.
Την ευθύνη της ενημέρωσης και των επιδείξεων θα επωμιστούν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ERC) στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και οι συμμετέχοντες πολίτες μπορούν με τη βοήθιεα πρακτικών ασκήσεων να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής.

Τοποθέτηση φορητού απινιδωτή με την παρουσία του Αλ. Καχριμάνη

Στην κεντρική πλατεία της Άρτας τοποθετήθηκε το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου, το πρωί ο πρώτος φορητός απινιδωτής προσφορά της εταιρείας «Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ» στα πλαίσια της πρόσκληση για αντίστοιχες χορηγίες της Περιφέρειας Ηπείρου.


Με αφορμή την πρώτη τοποθέτηση σε δημόσιο χώρο απινιδωτή που μπορεί να σώσει τη ζωή σε περίπτωση αιφνίδιου καρδιακού επεισοδίου, στην Άρτα βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Οδ. Πότση, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο υπεύθυνος 7ου τομέα Περιφέρειας Ηπείρου του ΕΚΑΒ, Βασίλης Παπαδιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Β. Ψαθάς, ο υπεύθυνος για την τοποθέτηση των απινιδωτών και την ανάπτυξη της εν λόγω πρωτοβουλίας στο νομό περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Βαρέλης, καθώς επίσης περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού, ενώ παρόντες ήταν και οι δυο εκπρόσωποι της εταιρίας, Κώστας και Σταύρος Γκαρτζονίκας.

-Ο Δημήτρης Βαρέλης ανακοίνωσε ότι ήδη υπάρχει και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολλούς επιχειρηματίες και πολίτες σε τοπικό επίπεδο για χορηγία αντίστοιχων μηχανημάτων, ώστε να τοποθετηθούν σε πολυσύχναστα σημεία της Άρτας και των δημοτικών διαμερισμάτων, για να σώσουν ζωές. Ήδη υπάρχουν άλλοι έξι απινιδωτές που θα τοποθετηθούν σταδιακά και σε άλλα σημεία, ενώ οι προσφορές πολιτών, επιχειρηματιών ή ομάδων πολιτών και συλλόγων μπορούν να συνεχιστούν. Ανήμερα της τοποθέτησης του πρώτου μηχανήματος ο κ. Βαρέλης ανακοίνωσε ότι δέχθηκε ακόμη μια προσφορά από τον ιδιοκτήτη Σπύρο Καράλη της ομώνυμης μεταποιητικής επιχείρησης γάλακτος, που θα τοποθετηθεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φιλοθέης. Στο μεταξύ ήδη σε επίπεδο νομού έχουν εκπαιδευτεί στην χρήση του μηχανήματος περίπου 200 άτομα ενώ η διαδικασία εκπαίδευσης συνεχίζεται κα χορηγείται σχετική πιστοποίηση.


-Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης δήλωσε: «Έχουμε την πρώτη προσφορά από τον κ. Γκαρτζονίκα σήμερα εδώ και έχουμε άλλους έξι απινιδωτές να προσφέρονται και σταδιακά θα τοποθετηθούν. Το νόμο που θα πω εγώ είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ, διότι ακούγοντας σε μια ομιλία προ δεκαημέρου τον καθηγητή του Πανεπιστημίου κ. Γουδέβενο, ανέφερε ότι με τους απινιδωτές θα μπορέσουμε να σώσουμε τουλάχιστον το 50% των συνανθρώπων που έχουν ξαφνικά ένα πρόβλημα με την καρδιά τους. λέμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς από τους οποίους ξεκίνησε η προσπάθεια. και ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο στα Ιωάννινα που είχε την ιδέα και την ενστερνίστηκε σιγά-σιγά η Περιφερειακή Αρχή, οπότε τελειώνουμε με τα Γιάννενα, μετά με την Άρτα και σταδιακά θα φτάσουμε σε όλα τα κέντρα περιοχών που έχουν μέχρι 2.000 κατοίκους σε όλη την Ήπειρο. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για όλο τον κόσμο και ειδικά αυτή την εποχή, την πολύ δύσκολη διότι η στεναχώρια περνάει από την καρδιά. Αυτή είναι η αλήθεια...».

-Ο Στ. Γκαρτζονίκας, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ επισήμανε «Θα ήθελα να συγχαρώ την Περιφέρεια Ηπείρου για την αξιόλογη πρωτοβουλία που ανέλαβε με την τοποθέτηση απινιδωτών σε κεντρικά και καίρια σημεία της Περιφέρειας και που με αυτό τον τρόπο δείχνει την ευαισθησία της σε θέματα προαγωγής της δημόσιας υγείας. Η εταιρία μας «Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ, έχει διανύσει αισίως 40 χρόνια και παραπάνω στον επιχειρηματικό στίβο της Ηπείρου, συνεισφέροντας σταθερά σε κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της περιοχής με σημαντικές χορηγίες, επιδεικνύοντας την κοινωνικής της ευαισθησία σε αξιόλογες προσπάθειες και καθιερώνοντας με τον τρόπο αυτό την εταιρική κοινωνική ευθύνη ως πραγματικά αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας. Δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε στην πρόταση που μας έγινε από την Περιφέρεια όσον αφορά την στήριξή μας στην πρωτοβουλία αυτή και σήμερα τοποθετούμε έναν απινιδωτή στην πόλη μας την Άρτα και στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε στα Ιωάννινα άλλον έναν. Θα τοποθετήσουμε κι έναν τρίτο στο χωριό μας, από εκεί που καταγόμαστε ως οικογένεια, στο Συρράκο. Χαιρετίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες. Λέμε ότι θα είμαστε πρόθυμοι να συμμετέχουμε πάντα σε αυτές και πάλι συγχαίρουμε την Περιφέρεια που την ανέλαβε. Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές και πάντα με υγεία».
Δημοσιεύτηκε 14/12/2015

Πηγή: ixotisartas.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews