ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/12/15

Εκπαίδευση πολιτών από το ΕΚΑΒ Κέρκυρας

Κυριακή , 20 Δεκεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Με το σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή», το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) διοργανώνει την «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης» με παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης που περιλαμβάνουν διανομή εκπαιδευτικού υλικού, ομιλίες αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).


ΕΚΑΒ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου
-ώρα 10:30 έως 14:00 στην Κέρκυρα (στον εξωτερικό χώρο της Νομαρχίας )


Στην Κέρκυρα η επέμβαση εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου μπροστά από τον εξωτερικό χώρο της νομαρχίας, όπου πιστοποιημένοι εκπαιδευτές τους ΕΚΑΒ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης(ERC) στη βασική Υποστήριξη της Ζωής και την χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, έδωσαν απλές αλλά ταυτόχρονα σωτήριες συμβουλές για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση σε δεκάδες πολίτες της Κέρκυρας που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για να δουν τις επιδείξεις αλλά και για να συμμετάσχουν οι ίδιοι!

 Να σημειώσουμε πως η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», θεσμοθετήθηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους ιατρούς, τους διασώστες και τους νοσηλευτές του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, και στόχο έχει τόσο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών, όσο και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών.
 Με αφορμή την καθιέρωση της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης (12 έως 19 Δεκεμβρίου 2015), το ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας – Παράρτημα Ιωαννίνων έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών σε πρακτικές δεξιότητες Βασικής Υποστήριξης της Ζωής εκτός από την Κέρκυρα και σε Ιωάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα.


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews