ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/12/15

Μαθήματα πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Ρόδου


Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

3η Πανελλήνια Εβδοµάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης.
ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
Τρίτη 15 ∆εκεµβρίου-ώρα 09:00 έως 13:00 στη Ρόδο (Πλατεία Κύπρου)

Μαθήματα πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ
rodiaki.gr

Στον πεζόδρομο του Ακταίον

Μαθήματα πρώτων βοηθειών παραχώρησαν χθες για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ρόδου.

Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων εξορμήσεων που κάνει το ΕΚΑΒ στη μνήμη όλων των υπαλλήλων που χάθηκαν εν ώρα υπηρεσίας.
Έτσι και το ΕΚΑΒ Ρόδου βρέθηκε χθες στον πεζόδρομο δίπλα από το Ακταίον προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο και να επιδείξει τον τρόπο που γίνεται η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.
Συγκεκριμένα, οι διασώστες με την χρήση ομοιώματος έδειξαν στους πολίτες βασικές ενέργειες που μπορούν να κάνουν σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο περιστατικό.


Όπως είπε μιλώντας στην «Ροδιακή» ο υπεύθυνος κ. Μπάμπης Τσιουμπλέκας «είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κάποιος πως μπορεί να βοηθήσει το συνάνθρωπο του όταν βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, δηλαδή να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες έως ότου έρθει η εξειδικευμένη βοήθεια που είναι το ΕΚΑΒ».
Ο κ. Τσιουμπλέκας ερωτηθείς είπε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από διάφορες κοινωνικές ομάδες (συλλόγους, σχολεία κ.α.) αλλά και πολίτες οι οποίοι κατά καιρούς εκπαιδεύονται από το προσωπικό του ΕΚΑΒ Ρόδου.

«Είναι σημαντικό ο άνθρωπος που θα βρεθεί πρώτος στο περιστατικό να μπορεί να ενημερώσει κατάλληλα το ΕΚΑΒ, για να αξιολογηθεί το περιστατικό και να δοθεί προτεραιότητα» είπε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, καλώντας παράλληλα τον όποιο ενδιαφέρεται να λάβει γνώσεις επάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών να καλέσει στο 166, όπου το προσωπικό είναι πάντα έτοιμο να προσφέρει τις γνώσεις του.

Πηγή: rodiaki.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews