ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/12/15

Εργασιακό Σωματείο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Στο ίδιο έργο θεατές!!, Βίντεο

           

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Εργασιακό  Σωματείο Ε.Κ.Α.Β. Κοζάνης - Δυτικής Μακεδονίας             
Κοζάνη  18 - 12 -2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο ίδιο έργο θεατές. Βάση της πρόσκλησης  εκδήλωσης ενδιαφέροντος με απόφαση Δ.Σ. στην συνεδρίαση 34/08-12-2015 (θέμα 122) εγκρίθηκε ο πινάκας Τομέων που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης. Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για το Παράρτημα της Κοζάνης. Επανειλημμένα και με τεκμηριωμένο τρόπο έχουμε ζητήσει να συμπεριληφθούν, τουλάχιστον, οι Τομείς Καστοριάς και Πτολεμαΐδας στον χάρτη με τους προβληματικούς Τομείς του Ε.Κ.Α.Β. ώστε, είτε να μετακινηθούν διασώστες στους συγκεκριμένους Τομείς, είτε με την προκήρυξη νέων θέσεων σε διαγωνισμούς που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

Από το 2009 που δημιουργήθηκε ο Τομέας Πτολεμαΐδας,  όπου και ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Τομέων Ε.Κ.Α.Β. στην Δυτική Μακεδονία, με βάση τα οργανογράμματα της τότε εποχής, δεν έχει βελτιωθεί το παραμικρό. Συνεχώς οι απαιτήσεις αυξάνονται με δυσανάλογο τρόπο από τους κατά τόπους υγειονομικούς σταθμούς. Μεγάλο πλήγμα η «κινητικότητα» των οδηγών των Νοσοκομείων. Και ακόμη  μεγαλύτερο η σταδιακή μείωση των οδηγών των Κ.Υ., που στη ουσία η δύναμή τους το 2015 είναι σχεδόν ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα τα πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β. να τρέχουν από το ένα Κ.Υ. στο άλλο για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Έχει διπλασιαστεί ο όγκος των περιστατικών με σχεδόν το ίδιο προσωπικό! Μιλάμε για 19.000 περιστατικά από μέσο όρο τα 9.000 στις αρχές της Κρίσης.

Διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την επιδεικτική αδιαφορία κάποιων, γιατί είναι αρκετοί. Δεν θα μπούμε στην δίνη των καταγγελιών γιατί μερίδιο ευθηνής έχουμε ΟΛΟΙ , ακόμη και τα πληρώματα που με «σημαία» το φιλότιμο και στερούμενοι τα ρεπό τους, καλύπτουν τα κενά της προβληματικότατης και ταλαιπωρημένης υπηρεσίας μας από «κρατικοδίαιτους» τυπάκους που αφήνουν το στίγμα τους με την μορφή «πληγής», την οποία καλούνται για άλλη μια φορά οι διασώστες και πληρώματα, η ραχοκοκαλιά του Ε.Κ.Α.Β., να επουλώσουν. Η συνέχεια έπεται ενοχλητικά απογοητευτική.

Δηλώνουμε ως άνθρωποι και ως κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειες για να βελτιώσουμε την παρούσα κατάσταση,  με κάθε μέσο που διαθέτουμε! 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ  ΘΩΜΑΣ   ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Βίντεο


 Δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκ 2015
Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

 1. Ήταν στα σχέδια μερικών να μην έλθουν στο εκαβ τα κέντρα υγείας 600 άτομα πόσα κενά θα καλύπτονται πόσοι νέοι τομείς θα άνοιγαν κ με πρόσληψη απ τους αποφοίτους του εκαβ το εκαβ θα έπαιρνε τα πάνω του όπως τα κάνανε μερικοί βγάλαν τα μάτια μόνοι τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου συνάδελφε..

   Διαγραφή
 2. Κανονικά τώρα εγώ θα έπρεπε να το βουλώνω αλεξ κ να σφυρίζω αδιάφορα κ να λέω ότι όχι τα κέντρα υγείας δεν πρέπει να πάνε στο εκαβ πρέπει να ήμουν όπως είναι,γιατί κακά τα ψέμματα το εκαβ της περιοχής μου κάνει καμιά 30 άρια περιστατικά στην βάρδια του κ εγώ ζήτημα να κάνω 10 κ πολλά είπα την ΕΒΔΟΜΑΔΑ ίσως τώρα να βγαίνω κακός σε πληρώματα των κέντρων υγείας κ να λένε τη λέει αυτός ο ΜΠΙΠ μια χαρά είμαστε γιατί να πάμε στο εκαβ?αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι αν το εκαβ θέλει να με βλέπει να κάθομαι γιατί δεν έχω καύσιμα η γιατί το ασθενοφορο είναι χαλασμένο η γιατί μπορεί να είμαι μόνος στο κέντρο υγείας κ το ασθενοφορο εντελώς ξαφνικά μπορεί να χαλάει συνέχεια (δεν πετάω υπονοουμενα)λέμε τώρα παράδειγμα δεν έχω πρόβλημα ούτε εξιτήριο κουβαλάω ούτε επανεξετάσεις γιατί το κέντρο υγείας δεν έχει εξιτήριο αντε να έχει 1 τον μήνα. Ας μην κρυβόμαστε ξέρουμε τι παίζεται κάνεις δεν μπορεί να ελέγξει τα ασθενοφόρα των κέντρων υγείας αν δεν υπάρχει ένας φορέας,γι αυτό κ έπεσα απ τα σύννεφα όταν είδα ενστάσεις απ το εκαβ.αυτα που λέω εγώ έπρεπε να τα λέει το εκαβ όχι εγώ. Όσο γι το σχέδιο το κάθε σχέδιο πρέπει να βγει σε κάθε νόμο απ το εκαβ του κάθε νόμου το εκαβ ξέρει που πονάει η περιοχή που χρειάζεται τομείς σε μια βδομάδα αντε 2 το σχέδιο είναι έτοιμο.τεσπα έχω γίνει κουραστικός να γράφω σε κάθε ανάρτηση αλλά αυτή είναι η αλήθεια το εκαβ θα βγάλει τα μάτια του μόνο του κ θα μείνη χωρις προσωπικό κ κάπου εκεί παραμονεύουν τα ιδιωτικά ασθενοφόρα.600 άτομα μόνο αυτό θα πω τίποτε άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews