ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/12/15

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Υγείας, Ασφάλιση Εργαζομένων ΕΚΑΒ


Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Ασφάλιση Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2015

Μετά από αίτημα της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, εγκρίθηκε η παράταση για 1 μήνα  του ομαδικού συμβολαίου της ασφάλισης ζωής και ατυχήματος  για το προσωπικό του ΕΚΑΒ, συμπεριλαμβανομένων των αεροδιακομιδών.

Επομένως, το προσωπικό του ΕΚΑΒ θα εξακολουθήσει να καλύπτεται ασφαλιστικά μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου που θα κατατεθεί εντός του επόμενου μήνα στη Βουλή στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση που προβλέπει την εξαίρεση των παροχών που αφορούν την ασφάλιση του προσωπικού του ΕΚΑΒ από τις ρυθμίσεις του ν. 4336/2015.

Με αυτό τον τρόπο, το υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, έχοντας πάντα ως στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες  και τις καθυστερήσεις που προκύπτουν στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και του νομοθετικού έργου της Βουλής, διευθέτησε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί.

Σημειώνεται ότι στην νομοθετική ρύθμιση που επίκειται, επιλύονται και άλλα χρονίζοντα προβλήματα του ΕΚΑΒ όπως η επαναφορά της χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης για το προσωπικό που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία με αεροπορικά μέσα και η αποζημίωση για την προμήθεια στολής.

Πηγή: moh.gov.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Τα χρονίζοντα προβλήματα που θα επιλυθούν δεν είναι χρονίζοντα αλλά 4 μηνών. Με Νόμο του Αυγούστου 2015 καταργήθηκε η αποζημίωση για την προμήθεια στολής, οι εκτός έδρας μετακινήσεις και η ασφάλιση προσωπικού.
    Σύμφωνα με το νυν δελτίο τύπου όμως στην νομοθετική ρύθμιση που επίκειται δεν αναγράφεται η εξαίρεση των μετακινήσεων εκτός έδρας από τις περικοπές, σε αντίθεση με το προηγούμενο δελτίο τύπου της 28/12/2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews