ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/12/15

Έλλειψη σύγχρονων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ στο νομό Λασιθίου


Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Στον τομέα ΕΚΑΒ του Αγίου Νικολάου η εικόνα είναι πραγματικά πολύ κακή. Η έλλειψη σύγχρονων ασθενοφόρων είναι ένας βραχνάς που ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους, στοιχείο που έχουν αναδείξει με κάθε ευκαιρία και καταγράφηκαν αναλυτικά τον περασμένο Μάιο από τον πρώην Δυπεάρχη, Νίκο Ηγουμενίδη.

Τα ασθενοφόρα που υπάρχουν σήμερα είναι από το 1998 και 1999, κάποια από το 2004 και μόνο ένα έχει αγοραστεί το 2008. Ακόμα όμως και το νεώτερο έχει ήδη ξεπεράσει τα 300.000 χιλιόμετρα ενώ τα παλιότερα έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα…

Σε ότι αφορά το προσωπικό, από τα 21 άτομα που υπηρετούσαν έχουν παραμείνει στον τομέα 15. Με τις συνταξιοδοτήσεις που προβλέπονται το ΕΚΑΒ από τον επόμενο χρόνο θα έχει 13 άτομα προσωπικό, γεγονός που θα σημάνει σοβαρά προβλήματα στο μεγάλο μεταφορικό έργο που έχει να επιτελέσει.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν και τα οποία έχουν καταγραφεί, αποδεικνύοντας την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο τομέας του ΕΚΑΒ στον Άγιο Νικόλαο ξεπερνά τις 8 διακομιδές την ημέρα ενώ συνολικά για το 2014 ξεπέρασε τις 3.000. Στοιχείο που αναδεικνύει τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν στη δημόσια υγεία του νομού.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, πως πρέπει να ενισχυθεί ο τομέας τόσο με ασθενοφόρα όσο και προσωπικό διότι είναι αποδέκτης των περιστατικών όλου του νομού και τα πληρώματα είναι μόνιμα στο δρόμο για το Ηράκλειο, εξαιτίας και των προβλημάτων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και τα άλλα νοσοκομεία του νομού. Με δεδομένη τη ΜΕΘ και τις διακομιδές που απαιτούνται για τεχνητό νεφρό και αποθεραπείες η κίνηση είναι μεγάλη. 

Το πρόβλημα είναι σοβαρό σε όλο το νομό Λασιθίου, έχει αναγνωριστεί κι έχουν προγραμματιστεί, όπως είχε ανακοινωθεί δημόσια στο παρελθόν να έλθουν οκτώ ασθενοφόρα στο νομό Λασιθίου και να καλύψουν ανάγκες σε περιοχές όλων των Δήμων.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε 27/12/2015


Πηγή: anatolh.com


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews