ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/12/15

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Αναστολή της επίσχεσης εργασίας, Δεσμεύτηκε εγγράφως το Υπουργείο Υγείας για τα δίκαια θεσμικά και οικονομικά αιτήματα μας


Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015, 15:25
ΕΚΑΒNews

Μετά την σημερινή συνάντηση στις 12:00 του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ με τον Αν. Υπουργό Υγείας κο Πολάκη κατά την οποία ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι ένα μέρος των χρωστούμενων δεδουλευμένων θα καταβληθεί στις 27 του μηνός και δεσμεύτηκε εγγράφως για την υλοποίηση των περισσοτέρων δίκαιων θεσμικών αιτημάτων μας, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ με αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους πολίτες, αποφάσισε με Γενική Συνέλευση να αναστείλει  την επίσχεση εργασίας,  περιμένοντας την υλοποίηση των γραπτών δεσμεύσεων του κ. Πολάκη.

Ο κος Πολάκης διαβεβαίωσε ότι σε πολυνομοσχέδιο που επίκειται προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο περιέχονται διατάξεις του Υπουργείου Υγείας που ρυθμίζουν και ζητήματα του ΕΚΑΒ.


Η Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα11-12 2015
Αρ. Πρωτ: 542                                           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Αναστολή επίσχεσης εργασίας

Ενημερώνουμε τις συναδέλφους και τους συναδέλφους ότι σήμερα Παρασκευή 11-12-2015, έγινε πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ προς το Υπουργείο Υγείας με σκοπό να συναντηθούμε με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου για να εξευρεθούν λύσεις για τα δίκαια  αιτήματά μας.
Η συνάντηση τελικά έγινε μετά από πίεση που ασκήθηκε τόσο με την επίσχεση εργασίας και τις δράσεις μας από τις 9-12-2015, όσο και με την εκτεταμένη προβολή των προβλημάτων μας από τα ΜΜΕ και παρά τις προθέσεις της Διοίκησης να τρομοκρατήσει εργαζομένους και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων με αποκλεισμό των τηλεοπτικών συνεργείων από τον προαύλιο χώρο του ΕΚΑΒ, με ελέγχους - παρουσιολόγια στους εργαζομένους που συμμετείχαν στην επίσχεση, με προσπάθεια φίμωσης εκπροσώπων εργαζομένων και απειλές για λήψη «μέτρων» για την διακοπή της επίσχεσης, καταφέραμε τα  εξής:

Ο αναπλ. Υπουργός δεσμεύτηκε:

1) Οικονομικά: έως 27-12-15 πληρωμή εξαιρέσιμων (νυχτερινά-αργίες) που αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριο- Οκτώβριο- Νοέμβριο 2015.
2) Θεσμικά: με την έκδοση δελτίου τύπου το οποίο μας έδωσε, ώστε να υπάρχει γραπτή δέσμευση για τα θέματα που θα κατατεθούν σε Πολυνομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα και αφορούν την εξαίρεση από τις περικοπές του νόμου 4336 που θα ισχύσουν από το 2016.
α) χορήγηση δαπάνης στολής για το έτος 2016.
β) διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος στις εκτός έδρας αποζημιώσεις.
γ) διατήρηση της ασφαλιστικής κάλυψης για ατύχημα στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.
δ) Αποκατάσταση της αδικίας, με χορήγηση  της πτητικής αποζημίωσης στους Διασώστες που εκτελούν αεροδιακομιδές.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ μετά την γενική συνέλευση που έγινε στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ και με αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους πολίτες, αποφάσισαν να αναστείλουν  την επίσχεση εργασίας,  περιμένοντας την υλοποίηση των γραπτών δεσμεύσεων του Αναπληρ. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη.


Το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας για την σημερινή συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒΤελευταία ενημέρωση 11/12/2015, 16:45
Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας
Δελτίο Τύπου Ε.Κ.Α.Β.
εδώ

ΕΚΑΒ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Έγγραφο προς το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ με θέμα: «Συνέχεια Επίσχεσης Εργασίας»Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews