ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/12/15

Απειλούν με απεργίες οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, Εργασιακός «μεσαίωνας» στο ΕΚΑΒ


Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Από 1η Ιανουαρίου καταργείται η ασφαλιστική τους κάλυψη
newsbeast.gr

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), εάν δεν επιλυθεί άμεσα το θέμα της ασφαλιστικής τους κάλυψης, που όπως λένε καταργείται νομοθετικά από 1η Ιανουαρίου 2016.

Αναφέρουν ότι με το άρθρο 5 του ν. 2194/94 θεσπίστηκε η υποχρεωτική ασφάλιση με δαπάνη του δημοσίου όλων των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ που εργάζονται με διατεταγμένη υπηρεσία σε μεταφορικά μέσα (ελικόπτερα, αεροπλάνα ,ασθενοφόρα, κινητές μονάδες, πλωτά μέσα κλπ). Η πρόσθετη αυτή ασφαλιστική κάλυψη έγινε λόγω της «ιδιαίτερης επικινδυνότητας του επαγγέλματός και των σοβαρών ατυχημάτων που συμβαίνουν», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και υπενθυμίζει ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 13 εργαζόμενοι από πτώση ελικοπτέρων και προ τριετίας δύο άλλοι κάηκαν ζωντανοί σε τροχαίο ατύχημα με ασθενοφόρο στην Κρήτη.

«Η κάλυψη αυτή είναι αυτονόητη για ένα ευνομούμενο και πολιτισμένο ευρωπαϊκό κράτος» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή οπισθοδρόμηση σε συνθήκες Μεσαίωνα» και προειδοποιώντας ότι οι εργαζόμενοι «δεν πρόκειται να ανεχθούν την κατάργηση του δικαιώματός τους αυτού, που το θεωρούν στοιχειώδες μέτρο πρόνοιας».

Πηγή: newsbeast.gr


Εργασιακός “μεσαίωνας” στο ΕΚΑΒ
virus.com.gr

Αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή οπισθοδρόμηση σε ό,τι αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα βρίσκονται όσοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ εργάζονται με διατεταγμένη υπηρεσία σε μεταφορικά μέσα όπως ελικόπτερα, αεροπλάνα, ασθενοφόρα, κινητές μονάδες, πλωτά μέσα, κ.ά.

Κατά τα τελευταία χρόνια ο κλάδος έχει θρηνήσει 13 νεκρούς από πτώση ελικοπτέρων, ενώ προ τριετίας 2 εργαζόμενοι κάηκαν ζωντανοί σε τροχαίο ατύχημα με ασθενοφόρο στην Κρήτη. Λόγω της ιδιαίτερης επικινδυνότητας του επαγγέλματός τους και των σοβαρών ατυχημάτων που τους συμβαίνουν, η Πολιτεία είχε προνοήσει με το άρ. 5 του Ν. 2194/94 να τους προσφέρει επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη με δαπάνη του Δημοσίου. Η αυτονόητη αυτή πρόσθετη ασφάλιση για κάθε ευνομούμενο και πολιτισμένο ευρωπαϊκό κράτος, καταργείται ωστόσο από την 1/1/2016, προκαλώντας τη δίκαιη αντίδραση των εργαζομένων.

«…η πολιτεία μετά τις αλλεπάλληλες μισθολογικές περικοπές και την δραστική υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, μας επιβάλλει να εκτελούμε το έργο μας αφήνοντάς μας ασφαλιστικά ακάλυπτους. Με τον τρόπο αυτό επιδεικνύει την έσχατη περιφρόνηση προς τους συναδέλφους μας που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση προσφέρουν καθημερινά ανεκτίμητο και υψίστης σημασίας έργο στο κοινωνικό σύνολο παλεύοντας για την διάσωση συνανθρώπων μας» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν την κατάργηση του δικαιώματός τους αυτού, που το θεωρούν στοιχειώδες μέτρο πρόνοιας.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή οπισθοδρόμηση σε συνθήκες Μεσαίωνα».

«…εάν το ζήτημα δεν επιλυθεί με νομοθετική ρύθμιση μέχρι το τέλος του έτους, από 1/1/2016 θα κατέλθουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας» υπογραμμίζουν καταλήγοντας.

Πηγή: virus.com.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


 Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews