ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/12/15

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις το ΕΚΑΒ


24/12/2015


Δήλωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Προς τον Υπουργό Υγείας κο Ξανθό Ανδρέα

Αναπλ.Υπουργό Υγείας κο Πολάκη Παύλο

Κοινοποιούμενη προς τον κ. Πρόεδρο ΕΚΑΒ

Όπως γνωρίζετε, με το άρθρο 5 του ν. 2194/94 θεσπίστηκε η υποχρεωτική ασφάλιση με δαπάνη του δημοσίου όλων των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ που εργάζονται με διατεταγμένη υπηρεσία σε μεταφορικά μέσα (ελικόπτερα, αεροπλάνα ,ασθενοφόρα, κινητές μονάδες, πλωτά μέσα κλπ). Η πρόσθετη αυτή ασφαλιστική κάλυψη έγινε λόγω της ιδιαίτερης επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας και των σοβαρών ατυχημάτων που συμβαίνουν στους συναδέλφους μας. Σας υπενθυμίζουμε ενδεικτικά ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχουμε θρηνήσει 13 νεκρούς από πτώση ελικοπτέρων και προ τριετίας δύο συνάδελφοί μας κάηκαν ζωντανοί σε τροχαίο ατύχημα με ασθενοφόρο στην Κρήτη.

Η κάλυψη αυτή που είναι αυτονόητη για ένα ευνομούμενο και πολιτισμένο ευρωπαϊκό κράτος καταργείται νομοθετικά από 1/1/2016. Έτσι η πολιτεία μετά τις αλλεπάλληλες μισθολογικές περικοπές και την δραστική υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, μας επιβάλλει να εκτελούμε το έργο μας αφήνοντάς μας ασφαλιστικά ακάλυπτους. Με τον τρόπο αυτό επιδεικνύει την έσχατη περιφρόνηση προς τους συναδέλφους μας που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση προσφέρουν καθημερινά ανεκτίμητο και υψίστης σημασίας έργο στο κοινωνικό σύνολο παλεύοντας για την διάσωση συνανθρώπων μας.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή οπισθοδρόμηση σε συνθήκες Μεσαίωνα. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δεν πρόκειται να ανεχθούν την κατάργηση του δικαιώματός τους αυτού, που το θεωρούν στοιχειώδες μέτρο πρόνοιας και σας δηλώνουμε ότι εάν το ζήτημα δεν επιλυθεί με νομοθετική ρύθμιση μέχρι το τέλος του έτους, από 1/1/2016 θα κατέλθουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

                                                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μαθιόπουλος Γεώργιος                                                      Μπαρκονίκος Χρήστος

Για το  ΕΚΑΒNews : Δημήτρης Ι . Γάλλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews