ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/12/15

EKAB Θράκης, Μάχη για τη ζωή…


Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

EKAB: Μάχη για τη ζωή…

Μια ζωή ΕΚΑΒ… Ζουν με το άγχος, την κίνηση και την αγωνία καθημερινά. Διασώστες στο ΕΚΑΒ Θράκης, άνθρωποι της δράσης, ειδικά εκπαιδευμένοι να προσφέρουν πρώτες και ουσιαστικές βοήθειες, κρατώντας τους ανθρώπους στη ζωή.

«Μια ανακοίνωση: «Ζητούνται άτομα για να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ» στάθηκε αρκετή για να βρεθώ στο χώρο» δηλώνει ο Διαμαντής Μπένος, διασώστης στο ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης και σημειώνει πως πρόκειται για ένα επάγγελμα που έχει συνήθως πίκρες, αλλά έχει και χαρές. «Ένα επάγγελμα που αν δεν το αγαπάς, δεν μπορείς να το κάνεις». Στρες, άγχος, πίεση; τον ρωτάμε «ιδιαίτερα στην αρχή ναι! Όταν είσαι καινούργιος και νομίζεις ότι μπορείς να σώσεις όλο τον κόσμο, το στρες είναι απίστευτο» απαντά και σημειώνει «μπορείς να κάνεις και πολλές μέρες να κοιμηθείς. Με τη βοήθεια των νοσηλευτών, αλλά και των γιατρών που έχουμε στο ΕΚΑΒ, σου δίνεται η ευκαιρία να καταλάβεις ότι είσαι άνθρωπος και κάνεις αυτό που μπορείς και τίποτα παραπάνω. Κι όταν το πάρεις απόφαση αυτό αρχίζεις σιγά- σιγά και καταλαβαίνεις τι σημαίνει ΕΚΑΒ»

Από το δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα δεν λείπουν και χαρές. Η μεγαλύτερη χαρά είναι να ανατάξεις μια ανακοπή ή κάποια γέννα στο ασθενοφόρο. Το πολυτιμότερο αγαθό η υγεία κι εκείνοι, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, το γνωρίζουν καλά γι αυτό και εύχονται Υγεία σε όλους μην παραλείποντας να τονίσουν ότι ειδικά στις μέρες μας είναι αναγκαία η στήριξη της πολιτείας και των πολιτών.

Πηγή: daily-stories.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews