ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/12/15

Αυτόνομα ΤΕΠ & θεσμοθέτηση της εξειδίκευσης Επείγουσας Ιατρικής, σχεδιάζει το υπ. Υγείας - «Grey’s Anatomy» και στο Ελληνικό ΕΣΥ!


Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Αυτόνομα ΤΕΠ & θεσμοθέτηση της εξειδίκευσης Επείγουσας Ιατρικής, σχεδιάζει το υπ. Υγείας

Αυτόνομα ΤΕΠ στελεχωμένα με γιατρούς εξειδικευμένους στην Επείγουσα Ιατρική , υψηλά standars ετοιμότητας και λειτουργίας , διασύνδεση και συνεργασία με ένα αναβαθμισμένο ΕΚΑΒ, διαρκής υποστήριξη από τις υπόλοιπες ειδικότητες, κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, είναι η απάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στην σημερινή εικόνα των ΤΕΠ, τα οποία μοιάζουν περισσότερο με πεδίο μάχης.

Σ ’αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το Υπουργείο Υγείας , συνεργαζόμενο με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Ιατρικής και την υπόλοιπη επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, δίνοντας προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η αυξανόμενη έλλειψη ειδικευομένων γιατρών στα νοσοκομεία της επαρχίας, ενισχύοντας τα ΤΕΠ στοχευμένα στην επόμενη δέσμη 2440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και προωθώντας άμεσα την θεσμοθέτηση της εξειδίκευσης στην Επείγουσα Ιατρική.
Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Επείγουσας Ιατρικής προχθές το απόγευμα. Ο υπουργός Υγείας, επισήμανε ακόμη, τα παρακάτω:
«Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων αποτελούν πραγματικό «πεδίο μάχης» με την αρρώστεια και την απειλή της ζωής , στο οποίο δοκιμάζονται καθημερινά η αξιοπρέπεια και το αίσθημα ασφάλειας των ασθενών , οι αντοχές των γιατρών και των νοσηλευτών και η αξιοπιστία της δημόσιας περίθαλψης .Η «πρώτη γραμμή άμυνας» του ΕΣΥ έχει επιβαρυνθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω της αυξημένης προσέλευσης πολιτών για λόγους οικονομικής αδυναμίας και των σοβαρών κενών σε προσωπικό, εξ’ αιτίας του τεράστιου ελλείμματος οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των γνωστών δυσλειτουργιών στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων.
Η στρατηγική απάντηση είναι αυτόνομα ΤΕΠ στελεχωμένα με γιατρούς εξειδικευμένους στην Επείγουσα Ιατρική , υψηλά standars ετοιμότητας και λειτουργίας , διασύνδεση και συνεργασία με ένα αναβαθμισμένο ΕΚΑΒ, διαρκής υποστήριξη από τις υπόλοιπες ειδικότητες, κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου.
Στα ΤΕΠ εφαρμόζονται καθημερινά οι θεμελιώδεις αξίες της καθολικότητας και της ισότητας στην Υγεία , γιατί αντιμετωπίζονται χωρίς διακρίσεις και συναλλαγές και με ισότιμο τρόπο όλοι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη επείγουσα νοσοκομειακή περίθαλψη . Μένει να διασφαλιστεί και η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στη φροντίδα που παρέχουν, για να δικαιώσουν πλήρως το ρόλο τους ως «δίχτυ ασφαλείας» του ΕΣΥ και χώρο αδιαμφισβήτητης υπεροχής του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.»
Δημοσιεύτηκε 6/12/2015

Πηγή: onmed.gr«Grey’s Anatomy» και στο Ελληνικό ΕΣΥ! Τι ανακοίνωσε ο υπ.Υγείας

Αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία ετοιμάζει το υπουργείο υγείας!

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, το επόμενο διάστημα προκειμένου να ελαφρυνθούν τα δημόσια νοσοκομεία που έχουν επιβαρυνθεί με αύξηση της κίνησης των ασθενών λόγω της κρίσης, θα ετοιμαστούν αυτόνομα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας επεσήμανε ότι η απάντηση στην ταλαιπωρία των ασθενών είναι ουσιαστικά η δημιουργία αυτόνομων ΤΕΠ στελεχωμένων με γιατρούς εξειδικευμένους στην Επείγουσα Ιατρική, υψηλά standars ετοιμότητας και λειτουργίας , «διασύνδεση και συνεργασία με ένα αναβαθμισμένο ΕΚΑΒ, διαρκής υποστήριξη από τις υπόλοιπες ειδικότητες, κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου».

Και επείγουσες… προσλήψεις

Κατά τον Ανδρέα Ξανθό προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο Υγείας καθότι όπως είπε: «Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων αποτελούν πραγματικό «πεδίο μάχης» με την αρρώστια και την απειλή της ζωής , στο οποίο δοκιμάζονται καθημερινά η αξιοπρέπεια και το αίσθημα ασφάλειας των ασθενών , οι αντοχές των γιατρών και των νοσηλευτών και η αξιοπιστία της δημόσιας περίθαλψης».

Με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας θα υπάρξει συνεργασία για τη δημιουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Ιατρικής.
Στον πλαίσιο αυτό θα ενισχυθούν τα τμήματα αυτά «στοχευμένα στην επόμενη δέσμη 2440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και προωθώντας άμεσα την θεσμοθέτηση της εξειδίκευσης στην Επείγουσα Ιατρική».
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
Δημοσιεύτηκε 5/12/2015


Πηγήhealthreport.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews