ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/1/16

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας: Ζητούνται 10 διασώστες για το ΕΚΑΒ Θάσου


Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ζητούνται 10 άτομα προσωπικό για το ΕΚΑΒ Θάσου

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ Καβάλας Δημήτρης Πουλόπουλος, μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, σχολιάζοντας κι εξηγώντας αναλυτικά την απόφαση της προηγούμενης ημέρας σύμφωνα με την οποία δημιουργείται τομέας του ΕΚΑΒ στη Θάσο.
Ο Δημ. Πουλόπουλος είπε κατ΄ αρχήν ότι το σωματείο έχει ενημέρωση για τον τομέα της Θάσου μόνο από δημοσιεύματα. Ο τομέας δε μπορεί να λειτουργήσει με 4 – 5 άτομα μόνο, χρειάζονται τουλάχιστον 10 διασώστες, είπε ο κ. Πουλόπουλος, που προβλέπει ότι μέσα από τη διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα στο ΕΚΑΒ θα υπάρξουν αρκετοί εργαζόμενοι που θα θελήσουν να μετακινηθούν από τον τομέα του ΕΚΑΒ που εργάζονται σήμερα στον καινούριο τομέα της Θάσου.
Σε αυτό το σημείο φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος. Αν βρεθούν τα απαραίτητα άτομα, οι διασώστες που είναι απαραίτητοι δηλαδή κι αν όλα γίνουν με γρήγορες διαδικασίες, ο τομέας της Θάσου προλαβαίνει να λειτουργήσει το καλοκαίρι, είπε ο κ. Δ. Πουλόπουλος.
Προέβλεψε επίσης ότι ο τομέας της Θάσου του ΕΚΑΒ θα φιλοξενηθεί σε χώρους του κέντρου Υγείας του Πρίνου, όπου υπάρχουν ήδη διαθέσιμα δύο ασθενοφόρα. Παρ΄ όλα αυτά ο κ. Πουλόπουλος είπε ότι θα χρειαστούν συνολικά τρία.
Όπως εξήγησε ο τομέα του ΕΚΑΒ στη Θάσο θα λειτουργεί με τηλεφωνικό κέντρο στο ΕΚΑΒ Καβάλας, που θα ειδοποιεί τα ασθενοφόρα στον Πρίνο μέσω ασυρμάτου.
Εν τω μεταξύ ανακοινώσεις για την ίδρυση τομέα του ΕΚΑΒ στη Θάσο, εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, αλλά και το Κέντρο Υγείας του Πρίνου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής:
«Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού της Θάσου φαίνεται να ικανοποιείται καθώς η διοίκηση του  ΕΚΑΒ αποφάσισε, την ίδρυση τομέα του ΕΚΑΒ Καβάλας στη Θάσο. Με αυτή την απόφαση, λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα του νησιού και ταυτόχρονα ενισχύονται οι υπηρεσίες υγείας. Η δημιουργία τομεά ΕΚΑΒ στη Θάσο έμοιαζε μακρινό όνειρο. Πλέον, το νησί θα καλύπτεται υγειονομικά και αυτό θα συμβάλει, τόσο στην προσπάθεια ενδυνάμωσης των κοινωνικών υπηρεσιών, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη και ευμάρεια του νησιού.
Από την πλευρά μας, χαιρετίζουμε την απόφαση της διοίκησης του ΕΚΑΒ καθώς ήταν και δική μας διεκδήκηση η οποία υλοποιείται έπειτα από ουσιαστική διάθεση από όλες τις πλευρές (συμπεριλαμβανομένων και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας) για την επίλυση του χρόνιου αυτού ζητήματος».

Η ανακοίνωση που υπογράφει ο νέος διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, είναι η εξής:
Επιτέλους ήρθε η δικαίωση για τη Θάσο και το Κ.Υ Πρίνου.
Οι συντονισμένες προσπάθειες που ξεκίνησαν από το παρελθόν και συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα, απέδωσαν πλέον το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα: Δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στη Θάσο.
Ενισχύεται έτσι σημαντικά το αίσθημα ασφαλείας κατοίκων και επισκεπτών και θα καταστεί το νησί ακόμη δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός.
Πρέπει όλοι οι Θάσιοι να θυμηθούν ότι οι προσπάθειες ξεκίνησαν εδώ και καιρό με πρωτοστάτη τον αείμνηστο Δ. Έλληνα.
Είχαν γίνει συντονισμένες παρεμβάσεις και στην προηγούμενη Διοίκηση του ΕΚΑΒ και συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Κ. Χατζηεμμανουήλ, ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χ. Κοπατσάρης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Κροκίδης Ξ., η Δντρια του ΕΚΑΒ Καβάλας και ο πρώην Βουλευτής Καβάλας κ. Γ. Πασχαλίδης.
Χθες υλοποιήθηκε από το νέο Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο, που δήλωσε ότι θα φροντίσει ‘για την άμεση στελέχωσή του με προσωπικό’ και τον ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους όλων των Θασίων.
Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμαρχο κ. Κ. Χατζηεμμανουήλ που συνέβαλε αποφασιστικά και στην τωρινή προσπάθεια και τον Β, Παπαφιλίππου Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλή της Δημοτικής παράταξης «Ανθρώπων Έργα» για το αμέριστο ενδιαφέρον του.
Τα μεγαλύτερα εύσημα οφείλουμε να αποδώσουμε στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του νομού και ιδιαίτερα στον Θάσιο κ Γ. Παπαφιλίππου. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ‘χρεώθηκε’ προσωπικά το θέμα κα το ‘πάλεψε’ από την αρχή μέχρι το τέλος.
Είμαι σίγουρος ότι είναι βαθύτατα ανακουφισμένος και ικανοποιημένος και αισθάνεται ότι έκανε απλά το καθήκον του.
Εμείς του λέμε απλά ‘ευχαριστούμε’
Σύντομα θα έχουμε κι άλλα ευχάριστα νέα για το ΚΥ Πρίνου. Αισθάνομαι ότι βρίσκουμε ξανά τον σωστό βηματισμό και δημιουργούμε τις απαιτούμενες  προϋποθέσεις για να παρέχουμε σωστές και αναβαθμισμένες Δημόσιες Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νησί.
Ο Δ/ντης ΚΥΠ
Αγγελόπουλος Θωμάς

Πηγή: proininews.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Συνεδριάζει το ΕΚΑΒ για την ίδρυση νέου Τομέα στη Θάσο, 25/1/2016


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews