ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/1/16

157 οι διασώστες που αποδέχθηκαν τις θέσεις από την 7Κ/2014


Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Δημοσιεύουμε ανάρτηση από την σελίδα στο Facebook Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ).
Ο τίτλος του δημοσιεύματος επιμελήθηκε από τον υπογράφων κάτι που είχαμε επισημάνει άλλωστε από την πρώτη στιγμή στο ΕΚΑΒNews.

Facebook Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ)

Πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι ορκίστηκαν 186 Διασώστες της τελευταίας προκήρυξης 7Κ/2014 ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. 157 Διασώστες αποδέχτηκαν τις θέσεις τους που σημαίνει ότι προκύπτουν 29 κενές θέσεις. Οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν από τους επιλαχόντες της προκήρυξης αλλά το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να συμβεί αυτό είναι άγνωστο.
Επίσης ένα ακόμα ζήτημα είναι ότι από τους 157 που αποδέχτηκαν τις θέσεις ένας αξιοσημείωτος αριθμός αυτών σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εχει κάνει ήδη χρήση μακροχρόνιας άδειας για διάφορους λόγους κάτι που βεβαίως είναι νόμιμο δικαίωμα του κάθε εργαζομένου αλλά επι της ουσίας μειώνει ακόμα περισσότερο τον τελικό αριθμό των διασωστών που θα αναλάβει υπηρεσία.
Όπως είναι ευκόλως κατανοητό η επικείμενη προκήρυξη των 100 διασωστών που έχει προαναγγελθεί όπως και η συντόμευση των διαδικασιών για την τοποθέτηση των επιλαχόντων της 7Κ/2014 είναι ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά το υπουργείο υγείας.
Ευχή μας είναι να μην προκύψουν άλλες καθυστερήσεις σε τόσο κρίσιμα ζητήματα όπως δυστυχώς έχουν σημειωθεί στο παρελθόν. Η έλλειψη Διασωστών αλλά και ασθενοφόρων οχημάτων έχει κοστίσει ανθρώπινες ζωές στην χώρα μας.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται με την δέουσα προσοχή από τα ΜΜΕ που δεν μεταφέρουν σωστά ούτε καν τον αριθμό των διασωστών που τελικώς θα αναλάβουν υπηρεσία.

Facebook Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ)

Δημοσιεύτηκε 30/1/2016

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews